Odstranitev prvih metrov ograje na meji s Hrvaško

Datum:

Ministrstvo za notranje zadeve je sporočilo, da bodo v petek začeli z odstranjevanjem prvih metrov ograje na meji s Hrvaško.

Foto: Moja Dolenjska

Začelo naj bi se na metliškem koncu, fototermin in izjava za medije je predvidena ob 13. uri na mejnem prehodu Krmačina v občini Metlika.

Ograjo bodo odstranjevali vojaki Slovenske vojske, predvidevamo, da bodo s tem začeli že dopoldne, ob 13. uri pa bo zgolj “pomembna” izjava in fototermin “pomembne” ministrice.

Gre za “zelo pomemben” dogodek, saj bosta na njem sodelovala celo ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

Bobnarjeva, ki je bila del ekipe pri vzpostavljanju ograje, je zdaj namreč povsem spremenila mišljenje oz. ga poistovetila z mnenjem zagovornikov nezakonitih migracij.

Z ministrstva so namreč sporočili, da dogodek “nakazuje novo smer migracijske politike v Sloveniji”. Mnogi pa se sprašujejo, kaj je nova vladajoča ekipa dolžna tihotapcem z ljudmi (nezakonitimi migranti), da je s temi dejanji pripravljena ogrožati nacionalno varnost države in njenih državljanov.

Za prehode meje imamo v Sloveniji namreč mejne prehode.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...