fbpx

Ogledalo odličnosti slovenskih podjetij s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva

Ocenjevalna komisija je na 21. senzoričnem ocenjevanju kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) 178 izdelkom podelila priznanje odličnosti.  

S priznanjem odličnosti je strokovna ocenjevalna žirija na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) nagradila skupaj 178 izdelkov podjetij Conditus, Delakorda, Don Don, Pekarna Grosuplje, Čož, Hlebček, Konditor, Mercator IP, Mlinotest, Mlinopek, Pekarna Baškovč, Pekarna Brumat, Pekarna Pečjak, Pekarna Spar, Pekarne Ptuj, Zebra Patisseries in Žito. Skupaj je ocenjevalna komisija ocenila 216 izdelkov iz 18 podjetij.

Letošnjo podelitev odličnih pekovskih izdelkov zaradi epidemija koronavirusa obeležujemo na malo drugačen, a kljub temu poseben način. Odlični pekovski izdelki predstavljajo ogledalo odličnosti slovenskih podjetij s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Na GZS-ZKŽP s predanostjo podpiramo njihova prizadevanja, da ohranijo svojo izjemnost. Verjamemo namreč, da je odličnost doma v Sloveniji,” je poudarila dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP. Zato prav s tem namenom vsako leto izvedejo obsežno senzorično ocenjevanje izdelkov proizvajalcev, ki s svojimi kakovostnimi izdelki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police, javne zavode in gostinske ponudnike.

dr. Tatjana Zagorc

Več na  Facebook

Sara Kovač