Pakistanci v Trstu znova vihteli nože

Trg Oberdan je bil prizorišče novega fizičnega obračuna med migranti. (Foto: Il Piccolo)

V petek zvečer je tržaška policija obravnavala rop in fizični napad s hladnim orožjem. Napadalca sta bila Pakistanca,  S. C. M., rojen leta 1999, in M. N., rojen leta 1997, svojo žrtev – prav tako Pakistanca – sta najprej oropala, nato pa ga še zabodla.

Poškodovanega so morali reševalci odpeljati v tržaško bolnišnico, policija je napadalca že aretirala. Migranti naj bi iz vojnih območij bežali od človeka nevrednega životarjenja, v kar so nas od začetka migrantske krize leta 2015 prepričevale humanitarne organizacije.

Vse več indicev pa je, da večina migrantov s seboj ne prinaša želje po vključitvi v boljše življenje, pač pa le išče bolj stimulativno okolje za svoje kriminalno življenje. Mnogi migranti v novem okolju tako hitro zapadejo v kriminalne aktivnosti, kot so ropi, napadi, preprodaja prepovedanih drog in druge aktivnosti, ki še dodatno obremenjujejo državne policije.

Migranti obračunavajo med seboj
Zaradi budnosti italijanske policije in vojske v mestu migranti ne napadajo lokalnega prebivalstva, pač pa obračunavajo med seboj. Tako je v včeraj zvečer na trgu Oberdan prišlo do verbalnega spora med Pakistancema. Najprej so letele besede, nato udarci, na koncu pa je S. C. M. s hladnim orožjem napadel sonarodnjaka. Za nameček mu je ukradel še denarnico z 200 evri gotovine in dokumenti, nato pa sta s pajdašem pobegnila.

Po prihodu policistov in reševalcev na kraj dogodka so poškodovanega migranta reševalci najprej odpeljali v tržaško bolnišnico, kjer so mu oskrbeli rane, policija pa je izsledila oba napadalca v bližnjem azilnem domu.

Več si oglejte na portali Primorska24

 • xtc

  Po hitrem postopku sojenje in po njem na izbiro ,ali takoj nazaj v Pakistan ali štrik,če se kdajkoli verneta v EU.

  • Novakec1

   Ne pametuj, noč ima svojo moč.

 • Nata

  Razumljivo. . . . .saj so sami spcialisti za ravnanje z noži in mačetami !!
  Nisem pa vedela , da tudi to poučujejo na njihovih univerzah !

 • mare

  Rtvslo, poptv pa tišina.

 • Aton

  Kar naj EU to dopušča. Samo, ko bo na oblast prišel Adi, se ne razburjat. Taki so zakoni narave.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!