fbpx

Pakistanci v Trstu znova vihteli nože

Trg Oberdan je bil prizorišče novega fizičnega obračuna med migranti. (Foto: Il Piccolo)

V petek zvečer je tržaška policija obravnavala rop in fizični napad s hladnim orožjem. Napadalca sta bila Pakistanca,  S. C. M., rojen leta 1999, in M. N., rojen leta 1997, svojo žrtev – prav tako Pakistanca – sta najprej oropala, nato pa ga še zabodla.

Poškodovanega so morali reševalci odpeljati v tržaško bolnišnico, policija je napadalca že aretirala. Migranti naj bi iz vojnih območij bežali od človeka nevrednega životarjenja, v kar so nas od začetka migrantske krize leta 2015 prepričevale humanitarne organizacije.

Vse več indicev pa je, da večina migrantov s seboj ne prinaša želje po vključitvi v boljše življenje, pač pa le išče bolj stimulativno okolje za svoje kriminalno življenje. Mnogi migranti v novem okolju tako hitro zapadejo v kriminalne aktivnosti, kot so ropi, napadi, preprodaja prepovedanih drog in druge aktivnosti, ki še dodatno obremenjujejo državne policije.

Migranti obračunavajo med seboj
Zaradi budnosti italijanske policije in vojske v mestu migranti ne napadajo lokalnega prebivalstva, pač pa obračunavajo med seboj. Tako je v včeraj zvečer na trgu Oberdan prišlo do verbalnega spora med Pakistancema. Najprej so letele besede, nato udarci, na koncu pa je S. C. M. s hladnim orožjem napadel sonarodnjaka. Za nameček mu je ukradel še denarnico z 200 evri gotovine in dokumenti, nato pa sta s pajdašem pobegnila.

Po prihodu policistov in reševalcev na kraj dogodka so poškodovanega migranta reševalci najprej odpeljali v tržaško bolnišnico, kjer so mu oskrbeli rane, policija pa je izsledila oba napadalca v bližnjem azilnem domu.

Več si oglejte na portali Primorska24