Park vojaške zgodovine vabi na razstavo “Ponosni na Slovenijo – 30 let”

Foto: Park vojaške zgodovine

Od 15. junija 2021 dalje bo za vse zainteresirane na voljo fotografska razstava ob vhodu v park vojaške zgodovine. Razstavo pod naslovom Ponosni na Slovenijo – 30 let bo otvoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Poleg razstave si lahko v parku ogledate tudi druge razstave. 

Park vojaške zgodovine in Urad vlade za komuniciranje vabi vse zainteresirane z naslovom Ponosni na Slovenijo – 30 let, ki bo postavljena ob vhodu v park vojaške zgodovine. Razstavo bo v torek 15. junija 2021 ob 18. uri otvoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Poudarjajo, da je bilo trideset let samostojnosti Republike Slovenije polno izzivov, a tudi uspehov. “Zmagali smo v vojni za obrambo samostojnosti, dosegli mednarodno priznanje, Republika Slovenija je postala članica Združenih narodov, vstopila v Evropsko unijo in NATO, prevzela evro. Vrstili so se uspehi na področju gospodarstva, športa, kulture. Na vse te uspehe, tako posameznikov, kot skupnosti, smo ponosni. In vse to je strnjeno v razstavi fotografij znanih in manj znanih slovenskih fotografov,” so pojasnili v vabilu.

Uvod v razstavo je napisal filozof in konceptualni umetnik dr. Evgen Bavčar.

Sara Rančigaj