Pet novih 3D prehodov za pešče

3D zebre v Trebnjem.

Zavarovalnica Generali je skupaj s partnerskimi občinami in Zavodom Varna pot v uporabo predala še tri nove 3D prehode za pešce v Krškem, Trebnjem in na Bledu, ki bodo močno prispevali k večji varnosti najranljivejših v prometu. Umeščanje 3D zeber je del akcije “Varno ima vedno prav” za manj žrtev v prometu, še posebej otrok in starejših, kolesarjev ter voznikov skirojev. Partnerji v projektu so letos v uporabo predali skupno pet novih 3D zeber (še v Novi Gorici in Celju). V dveh letih pa skupno že 16 3D prehodov, ki so zarisani tudi v občinah Velenje, Ptuj, Ljubljana, Črnomelj, Kobarid, Kranj, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Piran in Nova Gorica.

Zavarovalnica Generali se je odzvala številnim projektom Zavoda Varna pot, da skupaj ukrepajo in naredijo spremembo. Pomemben del projekta postavitve novih 3D zeber so tudi izobraževalne vsebine o prometni varnosti, ki jih Generali pripravlja skupaj z Zavodom Varna pot. S predstavo »Vilko zasije na potepu«, ki gostuje  po izbranih slovenskih osnovnih šolah in vrtcih, na zabaven in otrokom razumljiv način opozarjajo na pomen prometne varnosti, saj želijo utrditi pomembno znanje o pozornosti v cestnem prometu že pri najmlajših.

Nov 3D prehod v Krškem.

Dogodek ob predstavitvi nove 3D zebre je po občinah zaradi sodelovanja glasbenika in raperja Trkaja še toliko bolj navdušujoč. Dogajanje skupaj z njim popestrijo tudi otroci bližnjih vrtcev ali osnovnih šol, ki s Trkajem zapojejo himno projekta za večjo varnost najranljivejših v prometu “Varno ima vedno prav”. Ta opozarja vse udeležence v prometu na najpogostejše napake, ki jih v prometu delamo vsi, tako pešci kot tudi kolesarji in vozniki. Prenaša pa zelo pomembno sporočilo: “Ko se enkrat zgodi, ne morš cajta nazaj dat” – ko se zgodi nesreča, ni več mogoče zavrteti časa nazaj, zato je previdnost v prometu pomembna v vsakem trenutku.

Sara Kovač