PGD Šmarje – Sap od Zavarovalnice Triglav prejelo donacijo v višini 5.000 evrov

Foto: Občina Grosuplje

V ponedeljek, 4. decembra 2017 je Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje – Sap od Zavarovalnice Triglav prejelo donacijo v višini 5.000 evrov. Prireditev je potekala pred gasilskim domom Šmarje – Sap, katere so se udeležili tudi župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, predsednik Gasilske zveze Grosuplje Andrej Bahovec, direktor območne enote Ljubljana Zavarovalnice Triglav Aleš Klement ter šmarske gasilke in gasilci. Ta denar je gasilsko društvo porabilo za nakup nove termovizijske kamere, katera jim bo pomagala pri hitrejšem odkrivanju žarišč med požari in iskanju onemoglih oseb ponoči v gozdu.

Za finančno pomoč se je PGD Šmarje – Sap obrnilo na Zavarovalnico Triglav, ki ob zaključku leta podpre več kot 20 preventivnih projektov po vsej Sloveniji. S tem uresničuje poslanstvo, ta pa je odgovornost do družbe in ustvarjanje varnejše prihodnosti.

Zbrane je nagovoril Aleš Klement, direktor območne enote Ljubljana iz Zavarovalnice Triglav. “Vesel sem, da smo se zbrali v takem številu ob naši tradicionalni prednovoletni akciji, ki smo ji dali naslov “Za lepši jutri”. Četrto leto že na tak način podpiramo preventivno obarvane akcije, oziroma ideje v sklopu naše družbene odgovornosti. Ta sredstva poskušamo nameniti projektom, ki imajo za širše družbeno okolje dolgoročen in pozitiven značaj.” V govoru je poudaril, da vsa štiri leta ta sredstva podeljujejo gasilcem, saj verjamejo, da imajo sredstva namenjena gasilcem visok značaj, ker jih znajo lepo in bogato oplemenititi. Na koncu je navzočim direktor Aleš Klement zaželel, da bo termovizijska kamera naredila intervencije učinkovitejše, ker pa smo ravno v predprazničnem času, jim je obenem zaželel srečno in predvsem varno leto 2018.

Foto: Občina Grosuplje

Župan dr. Peter Verlič je v govoru izpostavil, kako zelo je vesel tega trenutka. “Vsak evro, ki je vložen v razvoj gasilstva v naši občini, je dobro naložen denar v varnost naših občank in občanov, predvsem pa v boljše in kvalitetnejše delo”. Izpostavil je, da je PGD Šmarje – Sap pomembno gasilsko društvo in predstavlja ogrodje za pravo delovanje, če pride do kakšne nesreče, čeprav si tega ne želimo. V imenu Občine Grosuplje, šmarskih gasilk in gasilcev ter v imenu Gasilske zveze Grosuplje se je Zavarovalnici Triglav lepo zahvalil za donacijo, ter jih pohvalil za njihovo preventivno delovanje, gasilcem pa je zaželel čim bolj miren advent kar se tiče intervencij. Zavarovalnica Triglav je bila čestitk deležna tudi od predsednika Gasilske zveze Grosuplje Andreja Bahovca.

Predsednik PGD Šmarje – Sap Nejc Strežek je izpostavil Bojana Hočevarja in Ivana Kržina iz Zavarovalnice Triglav, saj sta to dva ključna človeka, ki sta jim pomagala pri projektu in sami donaciji. Povedal je, da je kamera namenjena za reševanje življenj ter odkrivanju žarišč požarov. S tem omejijo njihovo delovanje tako, da naredijo čim manj škode z vodo in razbijanjem sten, tako da jim bo ta kamera prišla res zelo prav. Gasilci iz PGD Šmarje – Sap so navzočim še pokazali, kako termovizijska kamera sploh deluje, ter gostom iz Zavarovalnice Triglav v dar poklonili knjigo o zgodovini gasilskega društva Šmarje – Sap.

N. Ž.