Po razkritju: Galova mama trdi, da denarja za Gala ni dovolj, Karitas pa je ustavil akcijo!

Mediji smo v četrtek poročali, da naj bi Galovi starši zbirali denar na več računih in da skušajo prikriti pravo vrednost dečkove operacije v Združenih državah Amerike.

Galova mama trdi: “Denarja ni dovolj!” Kaj je res in kaj ne, bo verjetno na koncu povedala policija. V to zgodbo je tako nehote vpleten mali Gal, ki pa pri vsej stvari nima popolnoma nič, le veliko smole.

In kje je nastal problem? Za Galovo operacijo se je zbiralo namreč 150 tisoč evrov, operacija pa naj bi sprva stala zgolj 82 tisočakov, pri čemer se je družina s kliniko v ZDA dogovorila še za dodatni popust, a naj o tem donatorjev ne bi obvestila. Dečkova mama Nataša Vrbnjak Šteflič očitke v celoti zavrača in odgovarja: “Mi smo šli na vsoto 150 tisočakov, ker je bila operacija prej višja, ker moraš vsa zdravila, vsa slikanja, vse posebej plačati.” Sicer denar za Gala zdaj uradno zbira Karitas, ki je že zbral 92 tisoč evrov, del zneska pa so že nakazali kliniki za operacijo, ki bo v mesecu maju.

Karitas: “Če nekdo prosi za plačilo elektrike, denarja ne nakažemo na njegov transakcijski račun, ampak plačamo neposredno elektropodjetju. Enako smo postopali tudi v teh in podobnih primerih.”

A Nadškofijska karitas Maribor akcijo zaključuje, tudi SMS-donacije ne delujejo več. Nataša Vrbnjak Šteflič, Galova mama, pa vztraja, da denarja ni dovolj: “Seveda je premalo. Kaj pa, če pridejo nepredvideni stroški, komplikacije, kdo mi bo plačal zdravila, magnetne resonance, RTG-slikanje …” Ob tem doda, da v stroške niso vključeni stroški stanovanja, čeprav Karitas navaja drugače.

Da bi se le problem čimprej razrešil in da bi mali Gal končno lahko normalno zaživel.

MG

 • Vana

  No?? Ravno tega je človeka strah pri takem zbiranju denarja !!
  Karitas kar prav ravna, da denar nakaže direktno tja, kjer bodo res ukrepali za malega Gala. Ubogi pobič. . . . . da ga mati takole izkorišča .Vendar pa premalo vemo, da bi lahko obsojali.
  Pa še pomislek. . . . . ali ni kar nekaj denarja ostalo od zbiranja za Krisa ?

  • Vera

   Slišati je bilo,da z viškom od Krisa, pomagajo drugim pomoči potrebnim bolnim otrokom,ki jih ni malo.

   • mona lisa

    Upam čeprav sem v dvomih.

   • Vana

    Ja, saj . Lahko pa bi tudi malo več napisali , komu in koliko so pomagali.In kaj je s tisto ženščino, ki je pokradla denar od Gala ?
    To naše sodstvo je pa res en star klump !!
    Žalostno je to, da moramo zaradi podpisa Marakeške deklaracije , futrati migrante in s tem prikrajšamo male otroke, ki bi jim lahko pomagali do bolj kvalitetnega življenja.

   • Hitrivlak

    Pri Palčići je vse tako mutno,da joj. Vsak dan druge številke nihče ne ve komu se je pomagalo itd

 • hajduk

  Zakaj pošiljajo bolnike v ZDA, ko pa imamo Švico praktično čez planke. Ne dvomim v kvaliteto ameriških klinik, sprašujem se kdo njim razvija tehnologije in zdravila, če pa je Evropa vodilna v medicini.
  V Sloveniji je zelo malo bogatašev v primerjavi z najbogatejšimi državami, ki imajo tudi deset krat več državljanov, ne verjamem, da vsi pošiljajo bolnike na drug konec sveta. Cena je verjetno ista, vendar EU vseeno lažje subvencionira specialistična zdravljenja od Vatikana, ki itak ne deli svojega denarja.

  Sovensko zdravstvo je popolnoma zgnilo v zgolj 30 letih, pa smo sloveli kot najboljši na celem balkanu. Kaj se je zgodilo z našo medicinsko fakulteto in zdravstveno zbornico, tam bi bilo treba najprej narediti red. Kje se zdravijo pa naši komunistični tajkuni, ki so pokradli od ljudi milijarde, verjetno ne letijo vsak mesec v ZDA temveč imajo toplice kje veliko bližje, verjetno kar v Ljubljani, Mariboru ali pri zasebnikih kot je bil Baričevič in njegov pesjak.

 • Unikatna

  Vedno je potrebno pogledati na zadevo širše. Je ne morem obsojati. Govori se samo o ceni operacije, nihče pa o ostalih dodatnih stroških, ki ob tem nastanejo. Zaradi zapletov operacije mora imeti finance v rezervi. Kje je tu problem, saj ta znesek od Karitasa mati ne dobi?

  Problem je zato, ker pri nas nimamo strokovnjakov – kirurgov, ki bi lahko opravila takšne in podobne zahtevne operacije.

 • Olga101

  Pri “aferi” gre samo zato, da je treba usrat Karitas in sredstva usmeritve k “našim” – RK, raznim tovarišicami Ogulin in podobno!

 • DOMOVINSKA LIGA

  Če bi bila Galova mama poštena bi vso dokumentacijo posredovala Karitasu, medijem tako jih pa ni videl nihče ona pa zahteva 150 tisočakov kdo ji verjame jaz ne in še marsikdo ne, kar se pa tiče RK vemo kaj se je dogajalo je bil kakšen epilog na to lopovščino, tovarišica Ogulin s čim upravlja njen sin in zakaj se ne obrne na največjega lopova v Ljubljani kateremu je država odpisala skoraj 50 milijonov pokradenega denarja (v spomin socialno ogrožanim država ni odpisala niti 50€) in s tem denarjem naj pomaga ogroženim ne pa da joka kako so ljudje brez vsega, le kdo jih je pokradel.

 • murgl

  Tudi jaz sem prispeval za malega Gala, Dotaknila se me je njegova zgodba, začutil sem dolžnost, da pristavim kamenček, k mozaiku rešitve problema, Nisem prispeval veliko, povem pošteno, samo 60 Eur in ni mi žal , niti najmanj, tudi v tem primeru, ko se zadeve zapletajo pri mami. Spoštovana gospa in mami, poslujte s čistimi številkami, ne nakopljite sramote sebi in ne vašemu čudovitemu fantku Galu. Življenje bo lažje, še zlasti takrat, ko bo za Galon, sploh ne dvomim, uspešna operacija. Predvsem pa je to pomembno zaradi vseh otrok, ki bodo v bodoče prisiljeni zaprositi za pomoč. Ne zapravite zaupanja!

 • Hitrivlak

  Pop TV je to zadevo forsiral,ko so ljudje začeli spraševati po dokazih glede Zulichev. Tipično levo

  • Hitrivlak

   Pardon Zudichev