fbpx

Po razkritju: Galova mama trdi, da denarja za Gala ni dovolj, Karitas pa je ustavil akcijo!

Mediji smo v četrtek poročali, da naj bi Galovi starši zbirali denar na več računih in da skušajo prikriti pravo vrednost dečkove operacije v Združenih državah Amerike.

Galova mama trdi: “Denarja ni dovolj!” Kaj je res in kaj ne, bo verjetno na koncu povedala policija. V to zgodbo je tako nehote vpleten mali Gal, ki pa pri vsej stvari nima popolnoma nič, le veliko smole.

In kje je nastal problem? Za Galovo operacijo se je zbiralo namreč 150 tisoč evrov, operacija pa naj bi sprva stala zgolj 82 tisočakov, pri čemer se je družina s kliniko v ZDA dogovorila še za dodatni popust, a naj o tem donatorjev ne bi obvestila. Dečkova mama Nataša Vrbnjak Šteflič očitke v celoti zavrača in odgovarja: “Mi smo šli na vsoto 150 tisočakov, ker je bila operacija prej višja, ker moraš vsa zdravila, vsa slikanja, vse posebej plačati.” Sicer denar za Gala zdaj uradno zbira Karitas, ki je že zbral 92 tisoč evrov, del zneska pa so že nakazali kliniki za operacijo, ki bo v mesecu maju.

Karitas: “Če nekdo prosi za plačilo elektrike, denarja ne nakažemo na njegov transakcijski račun, ampak plačamo neposredno elektropodjetju. Enako smo postopali tudi v teh in podobnih primerih.”

A Nadškofijska karitas Maribor akcijo zaključuje, tudi SMS-donacije ne delujejo več. Nataša Vrbnjak Šteflič, Galova mama, pa vztraja, da denarja ni dovolj: “Seveda je premalo. Kaj pa, če pridejo nepredvideni stroški, komplikacije, kdo mi bo plačal zdravila, magnetne resonance, RTG-slikanje …” Ob tem doda, da v stroške niso vključeni stroški stanovanja, čeprav Karitas navaja drugače.

Da bi se le problem čimprej razrešil in da bi mali Gal končno lahko normalno zaživel.

MG