Počitnice si privošči največ gospodinjstev iz osrednjeslovenske regije

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Po podatkih Statističnega urada Slovenije si je enotedenske počitnice v minulem letu privoščilo rekordno število slovenskih gospodinjstev – 72 odstotkov. Gre za najvišji odstotek od leta 2005, ko je urad začel z izračunavanjem tega podatka. Vsaj enega zasebnega potovanja se je v letu 2017 udeležilo 1.152.000 Slovencev. Vseh zasebnih potovanj pa je bilo največ v tem desetletju, kar 4.288.000.

64 odstotkov Slovencev je počitnikovalo na Hrvaškem, 7 odstotkov v Italiji, 5 odstotkov v Bosni in Hercegovini in 5 odstotkov v Avstriji.

Med statističnimi regijami so si počitnice najtežje privoščili prebivalci posavske, pomurske in koroške regije. V slednji le 64 odstotkov. Na prvem mestu je osrednjeslovenska regija, saj je 82 odstotkov gospodinjstev odšlo na počitnice.

Več na utrip-ljubljane.si …

 • sprehajalec

  Malo je pa tudi to, da so ljubljančani obremenjeni s počitnicami. predstavljajo jim statusni simbol, da potem bahajo v državnih uradih kje je kdo bil. In se dvignejo iz sivine povprečja.

  Drugega razloga pač ni, da bi se človek hotel cmariti na 45 stopinj celzija.

  • Novakec1

   Lažniva statistika po naročilu zblojene vlade.

 • večni srb

  Napišite raje koliko državljanov tretjega razreda, pod posebno zaščito države, sploh sme na počitnice, tudi če bi si jih slučajno lahko privoščili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!