fbpx

Podmladek SDS v Šentjurju v dobrodelni akciji obdaril 17 socialno ogroženih otrok

Praznični december. Najlepši čas v letu, čas, ki ga preživimo skupaj z najbližjimi in čas obdarovanj. Pa je to res najlepši čas v letu? Za tiste v izobilju morda je, kaj pa za socialno ogrožene družine? Za tiste družine, ki si ne morejo privoščiti vsega, in ki otrokom ne morejo kupiti kar si želijo, pa morda december ni najlepši čas. Zato so se podmladku Slovenske demokratske stranke v Šentjurju zopet odločili za dobrodelno noto, da vsaj malo polepšajo ta prazničen čas – obdarili so pet socialno ogroženih družin v občini Šentjur.

Z dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za družine so v SDM Šentjur začeli že pred decembrom in kot pravijo, so v slabem mesecu nabrali ogromno stvari. “Zbirali smo lepo ohranjene igrače, copate, odeje, knjige, zvezke, topla oblačila in hrano. Tako smo minulo soboto, 21. decembra 2019 obiskali pet socialno ogroženih družin in vsako družino obdarili z veliko škatlo hrane za vso družino, vsak otrok pa je prejel tudi svoj paket. Skupaj smo obdarili 17 otrok. Seveda pa nam to ne bi uspelo brez donatorjev in naših prijateljev in znancev.

Fotografija osebe SDM Šentjur.

Pri tem se iz srca zahvaljujejo vsem donatorjem: trgovina Jager Šentjur, trgovina Tuš Kea Šentjur, Metro Celje, Hrib Dobje – trgovina Odlično Šentjur, poslanki Državnega zbora Republike Slovenije Jelki Godec, gospodu Jožetu Koržetu, Klemnu Hrovat s.p. Hrovat in Teamigurumi (Tea Menih). Za donacije pa se zahvaljujejo tudi svojim družinam, prijateljem in znancem, ki so pomagali po svojih močeh in s tem pokazali, da jih pri delu podpirajo.

Fotografija osebe SDM Šentjur.

V SDM Šentjur so bili veseli, da je dobrodelna akcija uspela in razveselila družine in njihove otroke. “Skupaj smo mnenja, da nismo polepšali praznike samo obdarjenim družinam, ampak smo si z našo dobrodelno noto polepšali božične praznike tudi mi. Zares je čaroben občutek, ko vidiš nasmejane otroke in iskrice v očeh in veš, da si naredil nekaj dobrega, lepega in koristnega. V SDM Šentjur že imamo načrte za prihodnje leto, ki bo zagotovo tudi dobrodelno obarvano, vsem občankam in občanom pa želimo blagoslovljene božične praznike, leto 2020 pa naj bo zdravo, ljubeče, uspešno, dobrodelno, skratka čarobno!” še menijo v podmladku SDS iz Šentjurja.

Fotografija osebe SDM Šentjur.

C. Š.