fbpx

Pogrešanega Roka Puclja našli poškodovanega, a živega

Svojci so do nedavnega pogrešali 39-letnega Roka Puclja iz Poljanske doline. “Lepa hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri iskanju. Roka so našli živega. Hvala za vašo požrtvovalnost, bodrilne besede in molitve. Bog vam povrni,” je na Facebooku razveseljivo vest objavil sorodnik.

Roka Puclja so pogrešali od torka, okoli 14. ure, preden je sestopil z Blegoša. Vozilo so našli na parkirišču Črni kal pod Blegošem. V torek so ga policisti in gorski reševalci že iskali, danes pa se je iskanje na terenu nadaljevalo, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Pogrešani je imel s sabo dva psa, eden je sam prišel na izhodišče.

Več kot 30 gorskih reševalcev, vodnikov reševalnih psov in policistov je že od zgodnjih jutranjih ur pogrešanega iskalo na širšem območju Blegoša. Pomoč iz zraka je nudil tudi policijski helikopter. Prvo iskanje je bilo izvedeno že včeraj med 20. uro zvečer in 2. uro ponoči, v večjem obsegu pa se je nadaljevalo danes ob 8. uri.

Šlo je za iskanje na zelo zahtevnem, velikem, strmem in pomrznjenem terenu, ki ga je na višini nad 1.400 metrov močno oviralo tudi zelo slabo vreme-zelo gosta megla in močan veter. Na težkem terenu je skoraj vsak iskalec danes prehodil razdaljo do okoli 10 kilometrov. Pregledovale so se markirane poti, bližnjice in vsa možna brezpotja. Pogrešani je bil okoli 13.15 ure najden na povsem drugem koncu, v Javorjevi dolini, tik nad vasjo Volaka. Gre za lokacijo, ki je bila zajeta v območje iskanja.

Ob njem je bila psička Šaka. Iskalci so pogrešanega locirali s pomočjo te psičke, ki je močno utrujena in nepoškodovana. Prevzeli so jo svojci pogrešanega. Nepoškodovana je bila tudi druga psička Missy, ki je bila najdena že včeraj. Poškodovan pa je bil pogrešani, ki je bil z vojaškim helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo. Okoliščine nastanka poškodb se bo ugotavljalo z nadaljnjim zbiranjem obvestil, bil je tudi podhlajen, prvi podatki pa kažejo, da je šlo za nesrečo. Po mnenju policije je bil Pucelj ustrezno opremljen.

C. Š.