fbpx

Pogrešano planinko našli mrtvo

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Policija preklicuje iskanje 36-letne Urške Saletinger, ki so jo iskali od nedelje. Planinko so dopoldne našli mrtvo pod Češko kočo in jo s helikopterjem prepeljali v dolino. Okoliščine kažejo na smrt zaradi zdrsa na območju letne poti na Češko kočo in posledično padec po strmem terenu, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Saletingerjevo je danes iskalo 14 gorskih reševalcev, gorska policijska enota s policijskim helikopterjem in policijskimi brezpilotnimi letali. Helikopter je opravil tudi transport gorskih reševalcev do koče na Ledinah in do Češke koče.

Policisti opozarjajo, da so razmere na območju jezerskih gora in tudi širše še vedno povsem zimske in nevarne. Dnevno prihaja tudi do proženja snežnih plazov in skalnih podorov, pri čemer bodo take razmere zagotovo trajale še določen čas. Gorski reševalci opozarjajo tudi, da so na Češko kočo trenutno zelo nevarne vse poti.

Obvezna je popolna zimska gorniška oprema in velika previdnost zaradi snega, zdrsov, podorov. Opozarjamo, da verigice za obutev niso primerna oprema za sredogorje in visokogorje,” so dodali.

Sara Kovač