fbpx

Pohodnik na gozdnem pobočju Jerebikovca našel človeško okostje, identiteta še ni znana

Julijske Alpe. Jerebikovec, 1593 m (Vir: STA)

Včeraj dopoldne so bili kranjskogorski policisti obveščeni, da je bilo na strmem gozdnem pobočju Jerebikovca najdeno človeško okostje. Policisti so ob pomoči služb za reševanje kraj zavarovali in opravili ogled.

Po prvih podatkih v dogodku ni podanih elementov kaznivih ravnanj. Identiteta osebe še ni potrjena, prav tako ni znan vzrok smrti in sta predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 114 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 33.

Na območju Tržiča je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznani storilci so nasilno vstopili v notranjost objekta skozi zastekljena vrata in si protizakonito prilastili nakit in denar. Lastnika so oškodovali za več deset tisoč evrov. O dejanju policisti zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj zvečer so kranjski policisti zasegli dva osebna avtomobila. 29- letnemu vozniku zato, ker ga je vozil brez vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije. 76-letnemu pa, ker je vozil v času ukrepa, saj mu je vozniško dovoljenje poteklo zaradi zdravstvenih razlogov. Oba bosta z obdolžilnim predlogom predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski utrip