fbpx

Policija: Današnji shod je neprijavljen, potekajo razgovori z osebami, ki so pozivale k udeležbi

Zoran Stevanović (Foto: FB)

S Policije so sporočili, da bodo policisti danes opravljali naloge, povezane z napovedanim protestnim shodom, ki naj bi potekal v središču Ljubljane. Shod doslej ni prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa Zakon o javnih zbiranjih.

Za udeležence to pomeni, da ni organizatorja, ki bi že vnaprej poskrbel za varnostne ukrepe, kot je npr. rediteljska služba. Kljub temu je policija že opravila razgovore z določenimi osebami, ki so v javnosti pozivale k udeležbi na tem neprijavljenem shodu, ter jih pozvala k spoštovanju določil Zakona o javnih zbiranjih.

V primerih neprijavljenih shodov za red skrbijo policisti, zato morebitne udeležence pozivamo, naj spoštujejo navodila policistov. Naloga policije je zagotavljanje varnosti. Tako bo tudi v tem primeru. Policija pa bo zoper morebitne kršitelje ukrepala.

Gibanje in promet bosta omejena, območje bo videonadzorovano
Zaradi zagotovitve varnosti bo omejeno gibanje oziroma promet na Šubičevi ulici in ostalih ulicah v centru mesta. Območje shoda bo videonadzorovano. Opozarjajo, da na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov (na primer: pirotehnična sredstva, palice, orodje). Zaradi varnosti udeležencem odsvetujejo, da na shod prihajajo z otroki. Poudarjajo, da ne posegajo v pravice posameznikov do gibanja, zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je treba razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za varnost vseh nas in jih je nujno upoštevati. Vse pozivajo, da ravnajo odgovorno, dostojno in predvsem, da mirno izražajo svoja stališča.

Moja-Dolenjska