fbpx

Policija svari: Svetovno prvenstvo v biatlonu je dogodek zaprtega tipa in poteka brez gledalcev!

Foto: STA

Za obiskovalce so zaprte vse tekaške proge na Pokljuki. Zaprt je dostop do vojašnice in biatlonskega centra ter parkirišča na teh lokacijah. Vzpostavljena je popolna zapora od Mrzlega studenca do Rudnega polja. Onemogočeno je tudi prehajanje pešcev. Svetovno prvenstvo v biatlonu je dogodek zaprtega tipa in poteka brez gledalcev.

Policija na cesti proti Pokljuki že od začetka svetovnega prvenstva preverja spoštovanje Odlokov vlade RS in upoštevanje prometnih pravil. Posebnosti policisti prvi teden trajanja prvenstva niso beležili. Pozivajo k upoštevanju ukrepov in navodil organizatorja ter policije in odsvetujemo obisk Pokljuke do zaključka prvenstva.

Ljudi prosijo, naj v času trajanja prvenstva obiskujejo alternativne destinacije in nasploh povsod skrbijo za izvajanje vseh preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. Zaradi lepega vremena se pričakuje večji obisk gora. Pozivamo k odgovornemu gibanju v gorah in ustrezni opremi, bodisi peš, bodisi na turni smuki. Turni smučarji izvajajte teste stabilnosti snežne odeje in prekinite vzpon, če razmere niso ustrezne. Splošna nevarnost proženja snežnih plazov do 1800 metrov je 3. stopnje, naj to mejo pa je nevarnost velika, 4. stopnje. Temperature so tudi do okoli -20°C.

Foto: Pixabay

“Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil, prilagojeni hitrosti vožnje, večji varnostni razdalji zaradi možnosti raztresanja ledu z vozil in spolzki cesti, uporabi varnostnih pasov ter vožnji brez telefonov in z ničelno stopnjo alkohola.” Včeraj so gorenjski policisti v popoldanskem poostrenem nadzoru ugotovili 44 kršitev prometnih pravil. Med drugim so ukrepali zaradi prehitre vožnje, opreme, nepravilno naloženega tovora, uporabe telefonov, neupoštevanja prometne signalizacije, neuporabe varnostnega pasu, alkohola in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Sara Kovač