Policisti čezmejno lovili avto, ki se je na ovinku raztreščil – v njem Albanec in Turek brez dokumentov

Danes ob 5. uri zjutraj sta policista PPIU Koper opravljala naloge na regionalni cesti Lipica – Divača. V naselju Lokev sta v mimo vožnji opazila dve vozili znamke Mercedes Benz, z nameščenimi nemškimi začasnimi registrskimi tablicami, ki sta vozili proti Italiji.

Zaradi suma, da navedeni vozili prevažata ilegalne migrante, sta policista zapeljala za vozili in ju začela zaustavljati z modrimi lučmi ter kratkimi zvočnimi signali. Ko sta voznika to opazila, sta pospešila hitrost in nadaljevala pot proti Italiji. Eden od njiju je celo začel z vožnjo po celotnem vozišču preprečevati, da bi ga policista prehitela in ustavila. Zaradi verjetnosti, da bosta nadaljevala pot v Italijo preko bivšega mejnega prehoda Lipica, je bil OKC obveščen o čezmejnem zasledovanju.

Ob 5.08 uri sta vozili z nezmanjšano hitrostjo dejansko prestopili državno mejo preko bivšega mejnega prehoda Lipica, policista pa sta peljala za njima in pri tem ves čas uporabljala modre luči in zvočne signale. Za njima sta vozila preko naselja Bazovica proti Trstu, vendar sta ga po približno treh kilometrov, zaradi zelo velike hitrosti bežečega vozila, izgubila z vidnega polja.

Voznik Albanec, sopotnik Turek brez dokumentov
Ko sta policista s službenim vozilom z ravnega dela vozišča pripeljala v oster levi ovinek, sta na vozišču opazila plastične dele vozila, takoj zatem, v ostrem desnem ovinku, pa desno izven vozišča ustavljeno vozilo reg. št. HN425F (D), obrnjeno v smeri vožnje. Prav tako sta opazila, da so iz zadnjega dela vozila pobegnile v bližnji gozd osebe, medtem ko sta voznik in sopotnik na prednjem sedežu ostala v vozilu. Voznika in sopotnika sta slovenska policista do prihoda italijanskih varnostnih organov zadržala v vozilu, zatem pa sta, skupaj z italijanskim policisti, v gozdu v bližini vozila izsledila še eno osebo.

Skupaj z italijanskimi policisti so opravili varnostni pregled prijetih oseb in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz C220, reg. št. HN425F (D), 25-letni državljan Albanije. V vozilu je bil še sopotnik, državljan Turčije brez dokumentov, v bližini prijet pa je bil prav tako državljan Turčije brez dokumentov.

Demokracija

 • Ivan Friderik Novak

  Ja, in. . . .

  • alojz

   Dobro je, da so jih pospremili v Italijo. Tam bodo že vedeli kaj z njimi.

 • Darth Vader

  no proti takšnim ravnanjem slovenske policije nimam ničesar za rečt :) pravzaprav jih celo podpiram….bravo fantje, dobr ste ocenil hitrost zasledovanja, ker če so bili oni malce hitrejši, da so vam pobegnili, so bili malce prehitri, da bi lahko speljali omenjeni ovinek brez nesreče

 • Janša bo storil vse, da njegovega rođaka spustijo nazaj na prostost.

  • Steiermark

   Za tega “rođaka” se bo kvečjemu zavzel njegov “rođak” po krvi in kulturi, ki pa ni JJ ampak komični serpentinšek!

 • Van Der Waals

  FAJONKA JE ZRIHTALA DA SE ALBANCI PROSTO SPREHAJAJO PO EVROPI BREZ VIZE!!! GNILA PRASICA FAJONKA!!!

 • Poserjemsenavse

  Žlahta Fajonke