fbpx

Policisti še vedno iščejo moškega, ki je grozil Italijanu z motorno žago!

Motorna žaga. Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Policisti še iščejo moškega, ki je v petek popoldne na cesti pri Sežani ustavil italijanskega državljana, mu grozil s prižgano motorno žago in ga s pestjo večkrat udaril v obraz. Potem ko so posredovali mimoidoči vozniki, pa se je z avtomobilom odpeljal v smeri Šmarje-Križ.

Kot so danes sporočili s koprske policijske uprave, je po ugotovitvah policistov 59-letni državljan Italije vozil od Šmarij proti Križu, ko ga je prehitel voznik osebnega avtomobila, brez povoda zmanjšal hitrost svojega vozila, vklopil smerne utripalke in z vozilom presekal pot kamperju.

Italijan je ustavil ob robu vozišča. Ko je izstopil, pa ga je verbalno napadel močno razburjeni voznik avtomobila. Voznik kamperja mu je dopovedoval, da razume samo italijansko, takrat pa se je moški še bolj razburil in je iz prtljažnika vzel motorno žago, jo prižgal in z njo grozil Italijanu. Nato ga je s pestjo večkrat udaril v glavo, pri čemer je v levi roki ves čas držal prižgano motorno žago. Nadaljnje pretepanje so preprečili mimoidoči vozniki. Italijanski državljan je dobil lahke poškodbe glave in sam poiskal zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Sežana.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, moškemu pa grozi kazenska ovadba za povzročitev lažje telesne poškodbe in ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru, so še sporočili s koprske policijske uprave.

C. Š.