Policisti so pridržali 325 ilegalcev!

Policija je zajela skupino ilegalcev. Rigonce. (Foto: STA)

Policisti PU Novo mesto (12. 9.) in PU Koper (13. 9.) so pridržali 327 nezakonitih migrantov, ki prihajajo s Kitajske, Afganistana, Maroka, Sirije, Turčije, Bangladeša, Indije, Pakistana, Burundija, Alžirije, Konga, Gvineje, Rusije, Palestine, Senegala, Slonokoščene obale in Turčije. 

12. 9. 2023 so nekaj po 21. uri policisti na Obrežju ustavili voznika kombija registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni državljan Bosne in Hercegovine prevaža šest državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Bosne in Hercegovine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje na območju PU Novo mesto in PU Koper
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Brežice, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Obrežje, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 201 državljana Afganistana, 18 državljanov Maroka, 11 državljanov Sirije, po pet državljanov Turčije in Bangladeša, po štiri državljane Indije, Pakistana, Burundija, po tri državljane Alžirije in Konga, po dva državljana Gvineje, Rusije, Palestine, Senegala in Slonokoščene obale ter na območju Sevnice dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci še potekajo. Poročilo za 13. 9. 2023: na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 52 nezakonitih prehodov državne meje.

Domen Mezeg