fbpx

Poljčane: Okužbe v domu starejših

Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane

V Domu Poljčane so ponovno prisotne okužbe s koronavirusom. Po zadnjih podatkih so okuženi štirje stanovalci v bivalni enoti 3S – v stanovanjskem delu doma, še tri okužbe so potrjene pri zaposlenih, ti so v samoizolaciji.

Zdravstveno stanje stanovalcev z okužbo je zadovoljivo in večjih težav ne zaznavajo, so sporočili iz doma.

Stanovalci z okužbo bivajo v svojih sobah, ki so opredeljene kot rdeče cone, ostali stanovalci ostajajo v svojih sobah, kjer tudi obedujejo in se ne družijo v skupnih prostorih. Prav tako se v Domu Poljčane trenutno ne izvajajo skupinske aktivnosti za stanovalce. Stanovalce in zaposlene redno testirajo z namenom, da bi pravočasno zaznali morebitne nove okužbe.

Obiski v stanovanjskem delu Doma Poljčane, predvsem pa v 3. nadstropju, niso priporočljivi, dovoljeni pa so po predhodni najavi in ob uporabi ustrezne osebne varovalne opreme ter z obveznim razkuževanjem rok. Za obiske stanovalcev z okužbo se obiskovalci obvezno predhodno dogovorijo z diplomirano medicinsko sestro in/ali socialno delavko. Pri obisku morajo v tem primeru uporabljati vso predpisano osebno varovalno opremo.

Sorodnike in prijatelje stanovalcev prosijo za razumevanje in potrpljenje ter upajo, da se bo situacija kmalu izboljšala. V Enoti Slovenska Bistrica trenutno ne beležijo okužb.

Moje Podravje