fbpx

Polovico migrantov zopet ujeli na italijanski strani

Mešana policijska patrulja. (Foto: STA)

V četrtek smo poročali o paketu migrantov, ki so jih policisti PU Koper ujeli v zadnjih 24 urah. Tekom dneva pa je iz Italije prišla novica, da so najprej opazili in nato italijanski policisti čez mejo še zajeli dodatnih 48 migrantov.

Tako se je celotna številka migrantov na območju PU Koper včeraj dvignila na skupno skoraj 100 migrantov, ki so se po nezakonitem vstopu v Slovenijo gibali na območju PU Koper in nato še ilegalno prečkali slovensko-italijansko mejo.

Fedriga zahteva zaprtje meje
Deželni predsednik FJK Massimiliano Fedriga, ki se je nedavno mudil na novem sestanku v Rimu, je ob novici o novih migrantih v Italiji iz Slovenije znova poudaril nujnost zaprtja pasu med Trstom in slovenskim Krasom, in sicer z rezilno žico.

Med ujetimi migranti, ki so jih policisti prijeli med Bazovico, Prosekom in Gročano, so bili državljani Afganistana, Pakistana in Nepala. Med njimi je bilo tudi 10 mladoletnikov, vsi pa so zaprosili za azil.

Slovensko javnost zanima, zakaj se je policistom zdelo nepotrebno vkleniti zločinca. (Foto: Twitter)

 

 

Šarčeva ideološka demagogija
Z vse večjim pritiskom migrantov na Slovenijo in z vse večjim odporom okoliških držav na slovensko nezmožnost zaprtja balkanske schengenske meje se zdi, da bo Slovenija pod Šarčevim vodenjem dokončno pokleknila pod težo lastne politične nesposobnosti.

Vsak dvom v Šarčevo resnico ta označi za protidržavno vedenje, vsako opozorilo o slovenski nezmožnosti izpolnjevanja mednarodnih zavez pa Šarec označuje za politični napad nanj in na njegovo partijsko politiko.

Slovenska policija medtem migrantske kriminalce obravnava kot nedolžne žrtve, na drugi strani pa policija po političnih navodilih udriha po slovenskem narodu in ga privija v poslušnost Šarčevi enoumni politiki.

Primorska24