fbpx

Pomurska avtocesta vzela življenje prašička: Poslanec Breznik bo naredil vse, da bo v prihodnje manj živalskih žrtev

Prašiček Max (Foto: Facebook Franc Breznik)

Prašiček Max (Foto: Facebook Franc Breznik)

Poslanec Slovenske demokratske stranke Franc Breznik je delil tragično usodo t.i. prašička Maxa. Njegov objestni lastnik je kljub dovoljeni hitrosti 110 kilometrov na uro na t.i. pomurski avtocesti v bližini Lenarta divjal z hitrostjo več kot 130 kilometrov na uro. V enem izmed divjaških prehitevanj mu je iz prikolice padel prašiček Max, ki je po večurnih mukah tudi poginil.

Pomurska avtocesta je vzela novo življenje, le, da je bila tokrat žrtev domača svinja, krivec pa objestni lastnik, ki ga je med prehitevanjem ter prehitro vožnjo izgubil, ob padcu pa se je revež povsem polomil. Poslanec SDS Franc Breznik je njegovo tragično zgodbo objavil na Facebooku, ubogega prašiča, ki ga je poimenoval Max, pa so morali zaradi poškodb usmrtiti.

“Tudi Max si je danes zaslužil, da ga obravnavamo kot ponesrečenca in žrtev prometa ter njegovega lastnika. Njegov žalostni pogled in tresenje po šoku, ki ga je utrpel nam je vsem, ki smo bili priča dogodku orosilo oči…pomiril se je, ko sem ga pokril z odejo,” je svoje mnenje o dogodku delil poslanec Breznik.

Zgodba iz SlovenijeImenoval ga bom Max, danes je padel iz avtomobilske prikolice na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih…

Gepostet von Franc Breznik am Mittwoch, 27. November 2019

Tragičen dogodek prašička Maxa povod za spremembo zakonodaje za zaščito živali
Omenjeni poslanec se je glede na tragično usodo prašička Maxa javno zavzel, da bo na naslednji odborih v Državnem zboru se zavzel za zaščito in spremembo zakonodaje, ki bo zaščitila vse prihodnje Maxe pred objestnimi in spornimi lastniki glede njihovega ravnanja z živalmi. “Dragi Max, kot si lahko danes spoznal, nismo vsi ljudje enaki, lahko pa ti obljubim, da bo tvoja tragična življenjska izkušnja, navdih pri prizadevanjih, da tudi tebi in tvojim živalskim prijateljem zagotovim primerno zakonodajo, ki bo kaznovale takšne, ki so ti zadali velike bolečine in trpljenje. Adijo Max in oprosti nam,” je zaključil Franc Breznik.

Luka Perš