fbpx

Ponoči zagorela kar dva industrijska objekta

Foto: STA

V nočnih urah sta zagorela objekta dveh podjetij. V naselju Bič v občini Trebnje je zagorelo v objektu podjetja Treves, na območju Ribnice pa je zagorelo v enem od objektov podjetja Riko Hiše, je razvidno iz spletne strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

V naselju Bič je požar zajel celoten objekt podjetja Treves v velikosti okoli 75 krat 40 metrov. Del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorel, prišlo je tudi do porušenja strehe.

Evakuirali so bližnje prebivalce

Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali. Zaradi požara in dima so evakuirali bližnje prebivalce. Aktivirana je bila celotna gasilska zveza Trebnje in občinski štab Civilne zaščite. Intervencija je še v teku. Treves je proizvodno podjetje, specializirano za izdelavo notranje opreme, termo formiranih preprog ter zvočnih in termičnih izolatorjev. Namestnik poveljnika trebanjskih gasilcev Blaž Vozel je za STA povedal, da so obsežen požar gasilci večinoma omejili, žarišča požara pa naj bi pogasili predvidoma do poldneva. Radio Slovenija poroča, da naj bi gmotna škoda po prvih podatkih presegala milijon evrov.

Ugotavljanja vzrokov za požar se bodo na Policijski upravi Novo mesto lotili, ko bo to dovoljevalo stanje na požarišču. Policija je sicer na terenu in je tudi aktivno sodelovala pri evakuaciji ljudi in zavarovanju območja.

Prav tako je danes ponoči v podjetju Riko Hiše zagorelo v silosu za žagovino. Ogenj se je razširil na filtre in ostrešje velikosti 12 krat 10 metrov. Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Ribnica, Dolenja vas, Nemška vas, Goriča vas, Otavice in Bukovica. Zgorela sta silos in ostrešje objekta.

Demokracija