fbpx

Predstavili so se kandidati za poslance Ljubljanske regijske koordinacije SDS

Na srečanju članov in simpatizerjev Ljubljanske regijske koordinacije SDS so se predstavili evidentirani kandidati za poslance: Davorin Kopše, Maruša Babnik, Ida Medved, Janez Cimperman, Mojca Škrinjar, Igor Horvat, dr. Zvone Čadež, Ksenija Sever in dr. Anže Logar.

Davorin Kopše je v svojem nagovoru povedal, da so v mnogih strankah brez vsebine. “Želijo eliminirati in odstraniti predsednika SDS in predsednika uspešne vlade Janeza Janšo iz političnega življenja. Poleg bolečih osebnih napadov nanj in na njegovo družino, so s tem dosegli tudi to, da je danes predsednik z nami najmočnejši doslej. Prav tako smo mi z njim najmočnejša politična sila v državi, ki se še krepi,” je prepričan Davorin Kopše, ki si v Državnem zboru RS želi delovati na različnih področjih. “Zavračam vsiljevanje “vrednot” LGBT, deklarativne razglasitve kriz, uvozu volivcev iz krajev, kjer ne poznajo naših vrednot, mi pa ne njihovih. Prizadevam si za smer, ki zagotavlja pravice vsem, naši gostje pa so lahko le tisti, ki želijo z nami živeti na naš način,” ob tem dodaja Kopše, ki si času do volitev si želi še več pristnih stikov z ljudmi. “Verjamem, da nam bodo ljudje pokazali, da imamo skupne slovenske vrednote, ki so v nas že tisoče let in jih sproti bogatimo. Le na ta način bomo lahko ohranili slovenstvo, kar je poleg drugih razvojnih prizadevanj naša permanentna naloga,” je bil v zaključku jasen Davorin Kopše.

k

Kandidatka Ida Medved, svetnica v CS Jarše in svetnica v Mestnem svetu Ljubljana, bo svoje delo posvetila upokojencem, saj se kot upokojenka lahko istovetim z njihovimi problemi. “Vesela sem, da je vlada sprejela sklep zakona o Nacionalnem demografskem skladu in Zakon dolgotrajni oskrbi. Upam, da bosta zakona kmalu sprejeta,” je dejala Ida Medved.

k

Ksenija Sever, predsednica ŽO Ljubljane, predsednica sveta ŽO, predsednica NO KF, članica IO MO Ljubljane in drugi mandat mestna svetnica: “Za poslanko kandidiram, ker sem na zadnjih državnozborskih volitvah spoznala, da lahko v osebnem kontaktu, ko človeka nagovoriš, ga povabiš na volitve, mu predstaviš program in delo vlade, imaš tudi rezultate. Kot poslanka bi želela delati na področju gospodarstva in sociale, kjer nimamo dovolj domov za ostarele. Leve vlade pred nami so dale za študije 70 milijonov evrov, zgrajen pa ni bil noben dom za ostarele. Namesto študij, bi lahko zgradili vsaj osem domov za starejše občane,” je bila v svoji predstavitvi jasna kandidatka za poslanko Ksenija Sever, ki je prepričana, da bo SDS s svojim programom za ljudi zmagovalka državnozborskih volitev 2022. V kampanji si bo prizadevala za obsodbo vsem totalitarnih režimov in da se doseže tista stopnja demokracije, spoštovanje vladavine prava in uravnoteženosti medijev, za kar smo glasovali ob osamosvojitvi. Ob koncu svoje predstavitve se je Ksenija Sever zahvalila predsedniku vlade Janezu Janši in ministrski ekipi za delo v času epidemije, za doseženo gospodarsko rast, finančne spodbude gospodarstvu, zvišanju pokojnin, brezplačnemu vrtcu za družine z več otroci… “Vse to dela Slovenska demokratska stranke za ljudi“, je zaključila.

k

Maruša Babnik, žena, mati 4 otrok, učiteljica je tudi mestna svetnica v mestnem svetu Mestne občine Ljubljana, članica Četrtnega sveta Sostro, predsednica četrtnega odbora SDS Sostro, glavna in odgovorna urednica glasila Sostrčan. Predstavi se kot ponosna Slovenka, zagovornica tradicionalnih vrednot, umetnosti, narave, kulture, ki rada marsikaj postori na manjši domači kmetiji, piše pesmi in igra kitaro. Šolstvo je tisto področje na katerega se najbolj spozna: “Digitalizacija šolstva je nujna, tako na področju zagotavljanja opreme slehernega, ki pridobiva znanje in vsakega, ki znanje podaja. Največji primanjkljaj je zagotovo v hitri vpeljavi učnih programov za usvajanje digitalnih kompetenc od najmlajših naprej. Da otrok, učenec, dijak zna prižgat računalnik, pripraviti seminarsko nalogo ali power point predstavitev ni digitalno opismenjen. Digitalno znanje je potrebno prenesti v vsakdanje življenje.” Maruša Babnik ob tem opozori, da je zahodna Evropa že zdavnaj v šolski sistem vpeljala projekt STEAM, kjer že v osnovni šoli poudarjajo pomembnost znanosti, tehnologije in matematike, s povezavo umetnosti in jih v svoj učni program uspešno vključuje. “Na področju družboslovnih študijskih smeri na slovenskih univerzah bo za premike potrebno mnogo energije,” še doda Babnikova.

s

Sedanja poslanka Mojca Škrinjar je povedala, da smo v SDS dokazali, da znamo tudi v najtežjih okoliščinah obvladati probleme in jih spremeniti v priložnosti. Njen moto je: “Kar je dobro za Slovenijo, je dobro tudi zame, za mojo družino, za moje prijatelje, znance – ZA Slovenijo.

s

Za kandidaturo za poslanca na listi Slovenske demokratske stranke sem se odločil, ker želim, da bi v Državnem zboru imeli širšo zastopanost tisti, ki so zaposleni v zasebnem sektorju, torej zaposleni v gospodarstvu, podjetniki in obrtniki,” je o razlogih za kandidaturo povedal Igor Horvat, ki je prepričan, da bi s svojim znanjem in izkušnjami lahko pripomogel k temu. Horvat je še pohvalil delo vlade pod vodstvom Janeza Janše, saj imamo res odlične gospodarske kazalce, in najmanjšo število brezposelnih po letu 2008 in visoki gospodarski rasti. “Na podlagi tega vsi ljudje v Sloveniji živimo bolje,” je še dejal Igor Horvat in zaključil: “Sam se bom maksimalno potrudil za to, da bo v naslednjem sklicu Državnega zbora Slovenska demokratska stranka bolje zastopana s poslanci iz Ljubljane. Z aktivnim delovanjem v lokalnem okolju, tako v Mestnem svetu Ljubljane kot na četrtni ravni, si to vsekakor zaslužimo.

s

Na srečanju se je predstavil tudi Zvone Čadež, doktor kemijskih znanosti, ki je leta 2003 prejel bronasto medaljo SV za izredne zasluge. Po 11. septembru 2001 se je dodatno specializiral za področje terorizma. Specialistična znanja je pridobival na številnih usposabljanjih v Evropi, Kanadi in ZDA. Na podlagi zaslug pri pripravi in izvedbi usposabljanj, ki jih je za slovensko policijo organiziral Zvezni preiskovalni urad ZDA, je dr. Čadež leta 2004 dr. Čadež prejel naziv “častni profesor FBI” za boj proti širjenju orožja za množično uničevanje. Trenutno opravlja funkcijo vršilca dolžnosti direktorja Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča. Ob prostih vikendih se Čadež rad sprošča v sadovnjaku s češnjami in marelicami ter v oljčniku v Goriških Brdih, zelo rad ima nordijsko hojo in jadranje.

s

Prisotne na srečanju je nagovoril tudi sedanji zunanji minister in predsednik MO SDS Ljubljana dr. Anže Logar. Bil je direktor Urada za komuniciranje v obeh vladah pod vodstvom Janeza Janše, med prvim predsedovanje Svetu EU je opravljal funkcijo uradnega govorca slovenskega predsedstva Svetu EU. Nakar je v Direktoratu za gospodarsko diplomacijo MNZ v nazivu pooblaščeni minister deloval na področju odnosov OECD. Med leti 2014-2018 je bil poslanec v DZ, ko je vodil preiskovalno komisijo za ugotavljanje odgovornih za zlorabe v slovenskem bančnem sistemu. V letu 2018 je bil znova izvoljen za poslanca, vodil pa je tudi komisijo za nadzor javnih financ.

s

Sara Kovač