Predstavitev kandidatov SDS za evropske volitve v Ljubljani: “Naj bo Slovenija močna članica v prihodnosti EU”

Srečanje članov MO SDS Ljubljana in kandiatov za poslance v Evropski parlament (vir: SDS)

Danes je v hotelu Slon potekalo srečanje članov MO SDS Ljubljana in kandidatov za poslance v Evropski parlament. Srečanja so se udeležili dr. Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan.

Prireditev je povezovala Ana Zagožen, ki je pozdravila vse navzoče in izrekla posebno zahvalo predsedniku MO SDS Ljubljana Anžetu Logarju. Prireditev so svojimi nastopi popestrili Elda Viler, mag. Alenka Gotar in Tone Kuntner.

Logar je v svojem uvodnem nagovoru pozdravil zbrane in se jim zahvalil za številčen obisk ter za vse glasove na lokalnih volitvah pri njegovi kandidaturi za župana. “Zelo sem zadovoljen, da smo v Ljubljani popolnili vse ekipe, saj se je povečalo število članov podmladka, aktivno pa sodelujejo seniorke in seniorji, ženski odbor ipd.” Nekaj besed je namenil prihajajočim evropskim volitvam. V zaključku svojega govora je poudaril, da jih “čaka nov izziv, to je zmaga na evropskih volitvah. Naj se meter ne ustavi pri treh, šli bomo na štiri ali še več evropskih poslancev,” je dejal Logar.

Zver za največji problem v EU izpostavil vprašanje varnosti
Kot prvi govorec je zbrane nagovoril nosilec liste SDS in SLS za volitve v Evropski parlament Milan Zver. Pohvalil je Logarja za njegovo delo in prizadevanje za krepitev števila članov in mu čestital za “odličen rezultat na lokalnih volitvah”. Poudaril je, da je skupna lista SDS in SLS zelo kvalitetna, zato verjame, da bo tudi v tretje “rezultat volitev zmagovalen”. Spomnil je, da imamo v Evropskem parlamentu konferenčno sobo, poimenovano po dr. Jožetu Pučniku, na kar je bil kot predsednik slovenske delegacije še posebej ponosen.

Foto: Nova24TV

Zver je dejal, da je ta hip največji problem v Evropi še vedno varnost, za kar pa imajo v največji politični skupini, Evropski ljudski stranki, že pripravljene odgovore. “Evropska unija je v nevarnosti, ne samo zaradi ilegalnih migracij, temveč tudi zaradi vojn, terorizma in kibernetskih spopadov. Evropa se mora braniti, toda ne na način, ki ga predlagajo socialisti, saj bo zopet pokala po šivih. Te volitve so odločilne za prihodnost EU.”

V nadaljevanju je povedal, da Slovenija oziroma slovenski narod še nikoli ni živel v boljših mednarodnih okvirih kot danes. Evropa nam daje denar, kar pa Slovenci premalo izkoristimo. Za konec je dodal, da verjame v odličen izid na volitvah, saj bomo močno Evropo lahko imeli samo na podlagi močnih držav članic.

Tomčeva se zavzema a izboljšanje pravnega stanja v Sloveniji
Romana Tomc je v uvodu spregovorila o tem, da pred evropskimi volitvami najpogosteje sliši tri vprašanja. Podala nam je svoje odgovore in dejala, da po njenem mnenju “Evropa ne bo razpadla, ampak bo postala drugačna, Evropa se spreminja, zaenkrat turbulentno, a če bo več takšnih sil, kot je EPP, se bo odvilo v pravo smer. Zavzemala se bom za vrednote EPP, ki sovpadajo z vrednotami SDS”.

Foto: Romana Tomc

Tomčeva upa, da je s svojimi projekti na evropskem parketu, kakor tudi posledično na slovenskem, pustila pečat, saj se je v svojem mandatu večino časa ukvarjala z dvema področjema: zaposlovanjem mladih in davki. Dodala je, da so bila pogajanja, v katerih je Evropa za zaposlovanje mladih namenila 8 milijard evrov, dolga in naporna, pa vendarle na koncu uspešna. Tudi v prihodnosti se bo Tomčeva, če bo izvoljena, zavzemala za vrednote EPP in za vrednote SDS. S svojimi pobudami je dosegla to, da se je tudi v Sloveniji veliko govorilo o Evropi.

Izrazila je zadovoljstvo, da je v Evropskem parlamentu sprožila postopek proti sosednji Avstriji, ki je uvedla diskriminatorno načelo, zaradi česar je danes v postopku. Dotaknila se je problematike starejših, za katere imata Slovenija pa tudi Evropa povsem premalo posluha. “Institucije EU se premalo ukvarjajo s pokojninskim sistemom,” je bila kritična Tomčeva. Ob koncu je dodala, da se bo ob ponovni izvolitvi trudila, da bo dosegla, “da se bo obravnavalo stanje pravne države v Sloveniji”.

Šulinovo skrbi vznik amaterske politike
S predstavitvijo kandidatov za Evropski parlament je nadaljevala Patricija Šulin, ki je že v uvodu poudarila, da si je pred petimi leti zadala cilje, da bo delo v evropskem prostoru razširila tudi na slovenske državljane. “Vrednote naše stranke so več luči za boljšo prihodnost naše generacije in naših mladih. EU je stara dama in potrebno bo narediti veliko, da se bo rodnost povečala. Slovenija je ena izmed držav, ki ima najnižjo rodnost, zato bo naloga tako EU kot slovenske politike, da sprejmeta ukrepe, ki bodo izboljšali to področje.”

Patricija Šulin (Foto: SDS)

Šulinova je predstavila svoje predhodno delo v Evropskem parlamentu, kjer je med drugim delovala v odboru za proračun. Proračun EU predstavlja 1 odstotek BDP posamezne države članice. V prejšnjem mandatu se je Šulinova zavzemala, da je EU več denarja namenila za odpravo brezposelnosti mladih, za večji proračun malih in srednjih podjetij ter za to, da se na področju kmetijstva in kohezije ne bi zmanjševala sredstva.

Poudarila je, da se v Sloveniji premalo črpajo sredstva EU, saj je Slovenija počrpala zgolj 18 odstotkov v obdobju 2014–2019. Šulinova bi si ravno tako želela, da bi vlado vodil zmagovalec volitev, saj bi delovala bistveno boljše kot sedanja. “Brez znanja in izkušenj na političnem področju je vlado skoraj nemogoče voditi.” Prisotne je pozvala, naj se udeležijo volitev za Evropski parlament, da ljudje združijo moči, saj bo tako tudi “več luči za vse nas”.

Fortejeva bi si prizadevala za izboljšanje zdravstva
Kandidatka Alenka Forte se je v uvodu kratko predstavila in dodala, da je zelo aktivna v strokovnem svetu SDS, kjer vodi odbor za zdravstvo. V svoji oceni je bila kritična do zdravstvenega sistema v Sloveniji in je dodala, da “Slovenija še naprej ostaja ena od držav z najslabše urejenim zdravstvom v EU in na tem področju ni naredila nikakršnega preboja. Vlada RS žal ohranja socialistično zdravstvo, zato v EU potrebujemo poslanca s tega področja, ki bo deloval kot vezni člen”.

Predsednica odbora za zdravstvo SDS Alenka Forte

Nadaljevala je, da verjame, da lahko Evropa na področju zdravstva pomaga in da Sloveniji dodatne impulze, je pa žal premalo, da se samo pogovarjamo o zdravstveni reformi, naredimo pa ne ničesar. Slovenija je po mnenju Fortejeve med najslabšimi državami v EU na področju zdravstva.

Spregovorila je tudi o pomembnosti okolja za življenje in opozorila na to, da moramo vzpostaviti tudi področje dolgotrajne oskrbe. “Sem zdravnik po duši, zato si bom tudi ob izvolitvi prizadevala za to področje.”

Kopše želi odločno Evropo, ki bo bolje skrbela za invalide
Kot sedmi kandidat na listi nastopa Davorin Kopše, ki si želi Evrope, “ki bo trdna, sestavljena iz odločnih držav, kjer politiki in ljudje vedo, kaj hočejo, in to zahtevajo. Rad bi pomagal invalidom, saj je med njimi v evropskem prostoru več revščine, kar je za bogato Evropo sramotno”.

Kandidat za evroposlanca SDS Davorin Kopše

Dejal je, da si ne želi nemirne Evrope z nesoglasji med narodi in Evrope z vojnami in množičnimi ilegalnimi migracijami. Za konec je izpostavil problem invalidov, ki jih je v EU okoli 80 milijonov. “Tej populaciji želim pomagati,” je bil odločen Kopše.

Domjanova želi, da evroposlanci na prvo mesto postavijo Slovence
Za konec se je predstavila še članica Slovenske demokratske mladine Alja Domjan. Povedala je, da so volivci in člani tisti, ki dokazujejo, da jih slovenska pomlad navdihuje, in da dokazujejo, kaj v Slovenski demokratski stranki zmorejo in kakšne temelje so si postavili. “To, da mladi dobimo priložnost na evropskih volitvah, je dokaz, da SDS zna povezovati generacije in ima prihodnost. Na tako pomembna mesta je treba izvoliti ljudi, ki jim je mar za Slovenijo in znajo Slovence postaviti na prvo mesto.”

Volivce je pozvala, naj se udeležijo volitev, ki bodo 26. maja, in poudarila, da je pomembno, da se pogovarjamo z ljudmi in jih osvestimo o pomembnosti volitev. Za konec je še dodala: “Upam trditi, da bomo konec maja z zmago lahko ponosno rekli, da smo zopet naredili nekaj dobrega.”

I. Š.

 • miha pod

  Pametni, lepi in uspešni na svojih področjih!

 • pajot

  Prihodnost Slovenije je v vladavini SDS.

  • Janez Pavel Kanc

   Drži.
   Kakšna pa bo ta prihodnost?

   • pajot

    Čudovita. Imaš kaj proti?

    • Darth Vader

     a si ti drgač komunist po prepričanju, da nabijaš klele javno, da bo politika imela škarje in platno v rokah razvoja prihodnosti v Sloveniji ter s tem seveda spet velika država, državna regulacija, država, država, država, politika politika politika…..kje v tem kontekstu je zasebna podjetniška iniciativa in kje v tem kontekstu bo nastal potreben kapital za vse investicije, ki se bodo potrebovale nekoč v prihodnosti…..če dobro pomisliva in se oba potrudiva, nama je najbrž jasno, da ljudje, ki imajo 800eur plače in imajo svojo malo luknjo v najemu ne bodo sposobni ustvariti toliko kapitala, da bi se lahko kaj premaknilo…..a se bomo zadolževali na polno? do bridkega konca javnosektorske ponzi sheme? ponzi shema, ki bo potegnila s seboj v pogubo še celoten slovenski narod?

     • pajot

      Aha,ti si prepričan,da SDS tudi ne bi dopustila zasebne podjetniške iniciative.No,ja,v štirih letih vladanja SDS-a nam je šlo nedvomno bolje,kot nam gre zdaj.

     • Darth Vader

      glede na to, kako vsi nabijate, kaj vse bo politika uredila in zrihtala, mi je jasno, da je osebna svoboda in zasebna lastnina ter kapital za vas španska vas….vkolikor si v penzjonu in dobivaš državno pokojnino, si 100% eksistenčno odvisen od države……to je pa diametralno nasprotje recimo ZDA……in dokler ne bomo imeli podobnega sistema v slo, kot je v ZDA, bodo šle zadeve samo še na slabše, ker slovenija je trenutno bazen negativne selekcije na vseh področjih od leta 1945 naprej…….najslabše možno je na vrhu v politiki….tako na levem kot desnem spektru…..najslabše možno je ostalo v državi, ker so vsi kolektivno drkali na državne penzije in najslabše možno se…..zaradi narave podrejanja državi…..uvaja pri nas……in ko boš dojel, da tudi Janša nima blage veze, boš mogoče malce odprl oči ampak tvoja najboljša leta ne bodo nikoli več prišla, pustil si jih pa za sićek i kusur v jugoslaviji nato pa za sićek i kusur (pa za zokijevo, milanovo pa še čigavo penzijo) v Sloveniji…..mimogrede…..se spomniš tistega majorja, ki je začel spraševati, kje je denar od prodaje orožja hrvatom? ko je ugotovil, da so ga pobasali bavčar, lovšin, šešok, janša, kučan ter hkrati kršili embargo NATA takrt na uvoz orožja na področje ex jugovine…..so ga dal pospravt……pa CIA jih je lepo opozorila, kaj počnejo…..zato niti Janez niti Milan niti Miro niti Dejan niti nobeden od trenutne politične garniture ne pride niti blizu ograje Bele Hiše v Washingtonu kot turist, kaj šele, da bi se kaj konkretnega šel pogovarjat

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Darth Vader

  zelo slab program fantje……in razkril ste svoje prave barve, ter komu vi dejansko služite….moj glas dobi DOM…..žal…..odločitvi je botrovalo dejstvo, da sem šele včeraj prvič videl, da patricija Šulin vzpostavlja sklade za prilagoditev globalizaciji in klele smo zaključili….pa sem vas volil na praktično vseh slovenskih volitvah v zadnih 10 letih……zafukal ste, vsaj zame in to konkretno…..vi ste postal del problema, kot je del problema tranzicijska levica v sloveniji in njihovi sateliti