fbpx

Predstavitev kandidatov za poslance z območja Ilirske Bistrice, Postojne in Sežane

V sredo je na Razdrtem potekala predstavitev kandidatov 2. volilne enote, kjer so se predstavili Adrijana Kocjančič, Mara Glušič in Zvonko Černač. Poleg predstavitve kandidatov je potekal tudi pogovor s podporniki, ki so se udeležili predstavitve.

Najprej se je zbranim predstavila Mara Glušič, ki kandidira v 6. volilnem okraju na območju občin Divača, Hrpelje – Kozina, Komen in Sežana
“Poleg dobrega programa stranke, pri uresničevanju katerega bom po izvolitvi v DZ sodelovala, bom stremela tudi k reševanju lokalne problematike na državni ravni in zastopala glas ter predloge ljudi za izboljšanje življenja državljanov na vseh področjih,” je povedala Mara, ki kot samostojna podjetnica pozna tegobe in stiske navadnih državljanov, saj se z njimi srečuje iz dneva v dan. “Na državni ravni se bom z dobrim in poštenim delom trudila v korist državljanov, saj moji predlagatelji, ki so mi že drugič zaupali to kandidaturo, poznajo moje vodilo, ki je:  ‘Delaj in delo končaj’.”

Nato se je zbranim predstavila Adrijana Kocjančič, ki kandidira v 7. volilnem okraju na območju Ilirske Bistrice
“Tudi če nismo vključeni v politično življenje, je potrebno vrednote demokracije, svobode, pravičnosti, varnosti, miru in blaginje ohranjati ter negovati, kar je naloga vsakega posameznika,” je Adrijana izpostavila svoje videnje glede vključevanja vseh v izgradnjo boljšega življenja. “Izbrala sem si angažirano politično pot, ki s seboj prinaša veliko mero odgovornosti, katere pa je v naši družbi zelo malo ali pa jo odgovorni brišejo, kar me zelo moti.”

Predstavitev kandidatov Primorska

Zbranim se je predstavil še Zvonko Černač, ki kandidira v 8. volilnem okraju na območju Postojne
“Kandidiram, ker verjamem, da lahko z zaupanjem volivcev skupaj za Slovenijo dosežemo več, in ker menim, da morajo biti v politiki prisotni kompetentni ljudje, ki v državljanih spodbujajo zaupanje v svoje delo,” je pomembnost pravih obrazov v DZ izpostavil Zvonko Černač. “Rezultati mojega dosedanjega javnega dela so vidni in prinašajo koristi navadnim državljanom, saj sem vedno delal zgolj v njihovo korist, tako pa bo tudi v bodoče,” je še povedal nekdanji infrastrukturni minister, ki je tudi pozval vse volivce, naj se predčasnih volitev v državni zbor 3. junija udeležijo v čim večjem številu.

Vsi kandidati bodo imeli na volilnih glasovnicah številko 22. Podporniki so se nato pogovorili s kandidati, jim zastavljali vprašanja glede aktualne problematike, tako glede nacionalne varnosti kot tudi reševanja prezapletene birokracije in drugih področij.

C. Š.