fbpx

Predstavljamo: 55. na lestvici najbogatejših – Mozetičeva

(Foto: moja-dolenjska.si)

Na 55. mestu med sto najbogatejšimi na lestvici Manager sta Metličana, brat in sestra, ki imata v lasti 28,4 milijona evrov premoženja. Znana sta kot lastnika podjetja Don Don, katerega sedež sta pred dobrima dvema letoma iz Metlike prenesla v Grosuplje. Na podjetje Amal Naložbe, katerega lastnika sta vsak do polovice, sta prenesla tudi premoženje in pridobila še novega vlagatelja iz Luksemburga.

Aleš Mozetič in Alenka Mozetič Zavrl imata prek podjetja Amal Naložbe, investicijsko, proizvodno in trgovsko podjetje, z naslovom v Kranju, v lasti 59,39-odstotni delež pekovske skupine Don Don. Preostanek oziroma 40,61-odstotni delež pa je v lasti podjetja KJK Investicije 2, d. o. o., ki je registrirano v Ljubljani. Lastniške spremembe so bile v Poslovni register Slovenije vpisane leta 2015. To je bilo tudi leto, ko sta Mozetičeva sedež podjetja iz Metlike prenesla v Grosuplje.

Podjetje KJK Investicije, ki ima 40,61 % Don Dona, je v lasti podjetja KJK FUND II, registriranega v Luksemburgu.

V reviji Manager so sicer zapisali, da je Don Don v lasti finskega sklada KJK. Iz poslovnih baz je še razvidno, da ima podjetje KJK Investicije tri direktorje, eden je s Hrvaške, drugi s Finske in tretji iz Litve. KJK je po Managerjevih navedbah v Don Don vstopil pred dvema letoma s svežim kapitalom in mu omogočil rast s prevzemi.

Več na moja-dolenjska.si …