Premier Janša v občini Šmarje pri Jelšah, ki jo je zaradi zaprtja šol napadel nekdanji minister Pikalo: “Zanesti se je treba nase, kot ste storili vi …”

Predsednik vlade Janez Janša je obiskal Šmarje pri Jelšah, ki velja za eno večjih središč okužbe s koronavirusom. (Foto: Twitter)

Občina Šmarje pri Jelšah je na družbenem omrežju Twitter objavila fotografijo obiska predsednika vlade. Zapisali so Janševe besede: “Zanesti se je treba nase, kot ste storili vi. Za vas me ne skrbi.”

Predsednik vlade Janez Janša vodstvu občine in občinskemu štabu CZ: Zanesti se je treba nase, kot ste storili vi. Za vas me ne skrbi,” so napisali na svojem Twitter profilu.

Na občini so odgovorili: “Hvala, da opazite naš trud in prizadevanja. Vsak se trudi po svojih najboljših močeh. Smo prava ekipa in zagnani, odločni in delamo z jasnim namenom: preprečiti širjenje okužbe.

Poleg je bil tudi Vinko Gorenak, državni sekretar, zadolžen za koordinacijo med vlado in Državnim zborom, ki je na Twitterju zapisal: “Obisk predsednika vlade na občini Šmarje pri Jelšah smo razumeli tudi kot izraz podpore županu, ki je kljub grožnjam nekdanjega šolskega ministra šolo zaprl dva dni pred ostalo Slovenijo. Zavzetost za delo je dobila nov zagon.”

Spomnimo. Župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš je v sredo, 11. marca, zvečer prehitel državo s hitrim ukrepanjem, ko je napovedal, da bo po potrditvi okužbe z novim koronavirusom pri eni od zaposlenih na tamkajšnji OŠ in njenih podružnicah pouk odpadel. V četrtek zjutraj je bilo napovedano zaprtje vseh osnovnih šol, a tedanji minister za šolstvo Jernej Pikalo (SD), katerega mandat si bomo zapomnili po kršenju človekovih pravic, je še v poznih popoldanskih urah nasprotoval odločitvi župana.

Ne le, da minister pristojen za šolstvo Jernej Pikalo ni pravočasno dal pobude za zaprtje vseh šol, županovi odločitvi, kot kaže, nasprotuje tudi po tem, ko se je izkazala za pravilno. V oddaji Studio ob 17. na Radio Slovenija je med drugim glasno poudaril: “Župani nimajo nobene zakonske podlage za zapiranje šol.

Predsednik vlade Janez Janša, ki se je srečal z županom Občine Šmarje pri Jelšah Matijo Čakšem in člani občinskega štaba civilne zaščite, je sicer v občino prišel, da se z razmerami seznani iz prve roke. Občina je eno od žarišč okužbe s koronavirusom v državi z najmanj 41 okuženimi. “Ne želim olepšane slike, ampak realno stanje. Le tako lahko učinkovito ukrepamo,” je še dejal premier in šmarskemu županu čestital za odločitev o zaprtju šole ob pojavu okužbe v kraju prejšnji teden. Kot je dodal premier, ga za Šmarčane ne skrbi, ker se bodo znali organizirati. Prosil pa je, da šmarska občina svoje izkušnje v soočanju s koronavirusom deli z vso Slovenijo.

Poveljnik CZ Alojz Stoklas je povedal, da občinski štab trenutno razmere še obvladuje in da se znajdejo, kolikor se lahko. S šmarskim županom pa sta Janši predstavila nekaj predlogov ukrepov, s katerimi bi zajezili širjenje virusa po občini in širše.

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v šmarski občini 41 okuženih s koronavirusom, osem več kot v petek. Župan je sicer že pred dnevi dejal, da je primerov po njihovih ocenah bistveno več.

Demokracija

 • Hribouc

  Bravo, Šmarčani!
  Velikemu Apartčiku , antičlovekoljubu in Levuhaju 1. klase , ko bo vsega konec, postaviti na glavo obrnjen spomenik velikemu trotu administratorju 1.ranga!

 • Zgornji

  Hmmm, … ali se mar nebomo mogli zanest nate, Janez ?? :-(

  • janko

   Rabil bo veliiiko naše podpore. Ne podcenjujmo starega rdečega zmaja.

   • Zgornji

    Komunizem se mi sliši enako kot Parazitizem …

 • tohuvabohu

  Tale Pikalo je nekam čudno podoben direktorici ECB Christine Lagarde.

 • xtc

  Pikala na kazensko in v arest toplovodarja.

 • karlina

  Joooj, kje so maske ?????????

 • bubamara

  Ritopik Pikalo in njegov spremljevalec sploh ne vesta kje je Šmarje. Onadva sta se gonila po elitnih hotelih po svetu v tem letu in pol.

 • Olga101

  Pravilno! Pikalo si zasluži kazenski pregon zaradi namernega ogrožanja otrok!

 • šmentanamuha

  Tko zgleda, ko državo vodijo toplovodarji. Ko je ofenziva že v teku, pijejo šampanjec in jedo kaviar, potem se malo naskočijo in naslednji dan vprašajo, če je kaj novega. “Ah, virus, povejte prosim kaj bolj zanimivega, a smo Janšo že sfukali?”
  No, spet drugi pa sanjajo svoje Nataše in prespijo dezertiranje svoje vojske z bojišča.

  Takle mamo. Odločamo se med tem, ali nam bodo državo vodili toplovodarji in njihova LGBT vojska, ali pa pravi moški, ki znajo zaščiti svojo družino in domovino.

  • sunday

   o tem se odločamo na vsakih volitvah – in kaj potem izpade – žal mnogim ne potegne in ne potegne, saj jih kučko vedno in ponovno nategne !!!

 • Jani Steiner

  Upam, da bomo družno nastopili proti levičarski bandi. Oni so res petokolonaši !!! Saj takle kot je kordiš, se mu odvzame posl. imuniteto in v kazenski pregon…..

  • sunday

   seveda družno, to sploh ni vprašanje, ker je to edina možnost preživetja naše države in naroda !!!

 • bubamara

  O tem ne piše noben medij. Medijska blokada dela predsednika vlade se je začela. Samo tako lahko vzdržujejo vtis med narodom, da se Janša skriva in krade. Poskrbimo, da vsi izvedo za aktivnosti vlade na terenu z deljenjem vsebine