fbpx

Pretresena vnukinja ne more verjeti, kaj so v Štepanjskem naselju naredili babici!

Foto: Facebook

V sredo se je na Facebook oglasila pretresena vnukinja in dejala, da so babici v Štepanjskem naselju vlomili v stanovanje in poleg zlatnine so ukradli tudi celotno bogato numizmatično zbirko mojega pokojnega dedka. 

Za pomoč prosi vse, ki imajo kakršnokoli informacijo. Spodaj lahko preberete celoten zapis.

“Danes popoldan, 30. 10. so babici vlomili v stanovanje v Štepanjskem naselju. Poleg zlatnine so ukradli tudi celotno bogato numizmatično zbirko mojega pokojnega dedka. Vrednost je ogromna, nenazadnje tudi spominska.

Na žalost nimam nobene detaljne fotografije, so pa bili v zbirki bankovci in kovanci (slovenski in tuji, spominski itd), vsi lepo hranjeni v ustreznih mapcah (zglancani in očiščeni, nič prepognjeni). Tega je bilo reees veliko, zato vas lepo lepo prosim za pomoč, če boste kje opazili povečano število bankovcev/kovancev v prodaji. Vem, da je verjetost, da kaj dobimo nazaj izredno majhna, a upanje umre zadnje. Policisti so itak rekli, naj ne pričakujemo, da bomo kaj dobili nazaj :(

Pokojni dedek je sicer vsako nedeljo prodajal na boljšjaku v Ljubljani, morda ste ga nekateri celo spoznali: zelo prijazen visok starejši gospod, običajno s klobukom na glavi, pred seboj pa je imel na zeleni podlagi zložene albume z bankovci in kovanci. Prilagam fotografijo. Prosim za deljenje in za kakšno informacijo, kje lahko še objavim (numizmatična društva? …) Iskrena hvala vsem za pomoč.”

 

Lana Božič