fbpx

Preventivni projekt “Žuram s prijatelji, ne z drogo!” na osnovni šoli Artiče

Foto: Mojeposavje

V ponedeljek, 4. februarja, so izvajalci preventivnih aktivnosti “Žuram s prijatelji, ne z drogo!”, ki potekajo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje v sodelovanju z Mladinskim centom Brežice, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, obiskali Osnovno šolo Artiče.

Za učence 9. razreda (skupaj 25 devetošolcev) so izvedli predavanji in preventivne delavnice s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov na temo droge ter kemične in nekemične zasvojenosti.

Na predavanjih so učenci lahko slišali in pridobili mnoge koristne informacije, ki sta jim jih posredovala policist in strokovni sodelavec Mladinskega centra Brežice. Sledile so preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno in na katerih so devetošolci pridobljena znanja in informacije s predavanj lahko še nadgradili ter imeli možnost vprašati vse tisto, kar jih zanima.

Učenci so v anketne vprašalnike, ki so jih anonimno izpolnili ob koncu srečanja, zapisali, da sta bili predavanji poučni, delavnice pa sproščene in zabavne. Najbolj všeč jim je bil iskren pogovor in to, da so lahko naglas povedali svoje mnenje ter da jih nihče ni ob tem obsojal. Večgeneracijski center Posavje bo s preventivnimi aktivnostmi nadaljeval že prihodnji teden na eni izmed naslednjih osnovnih šol, je sporočila mag. Danijela Švajger.

Več si lahko ogledate na portalu mojeposavje.si.