fbpx

Preventivni ukrepi javnih podjetij in zavodov zaradi koronavirusa

Foto: Občina Grosuplje

V javnih podjetjih in zavodih na območju občine Grosuplje smo sprejeli ukrepe in priporočila, katerih cilj je preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

Zdravstveni dom Grosuplje

Ob sumu na okužbo s korona virusom (vročina, kašelj, v zadnjih 2 tednih možen stik z bolnikom):

  • ostanete doma, se izogibate vseh direktnih stikov z drugimi,
  • poskrbite za pravilno higieno rok in kašlja, večkrat zračite prostore,
  • pokličite osebnega (ali v njegovi odsotnosti dežurnega) zdravnika – direktne tel. številke so objavljene na spletni strani zdravstvenega doma; tel. št. centrale: 7818400. Zdravnik vam bo dal navodila za nadaljnje ravnanje.
  • Za splošne informacije o koronavirusu lahko pokličete 051 209 259.

Vstop v zdravstveni dom je možen le pri glavnem vhodu. Tam je vedno prisotna medicinska sestra, ki vas bo vprašala o zdravstvenem stanju in morebitnem stiku s koronavirusom in vas pravilno usmerila. Nenajavljenih pacientov, razen ob življenjski ogroženosti, ne moremo sprejemati.

Vsi preventivni pregledi so začasno odpovedani. Nove datume boste dobili, ko bo delo normalno steklo.

Tudi na nenujne zobozdravstvene preglede boste v prihodnjih dneh verjetno prenaročeni.

Preprečevanje okužbe:

  • izogibanje prostorom z večjim številom ljudi,
  • poostrena higiena rok in kašlja,
  • tudi ob blagih znakih okužbe dihal odsvetujemo obiske pri bolj ogroženih (ostareli, kronični bolniki, dojenčki, onkološki bolniki,…).

Odgovornost vsakega posameznika je, da se obnaša zaščitno do sebe in drugih ljudi. Ob stiku z zdravstveno službo upoštevajte, da so potrebe vseh naših pacientov večje kot običajno in da zbolevamo tudi zdravstveni delavci in so naše kapacitete omejene. Kljub temu obljubljamo, da bomo z vsemi močmi poskrbeli, da bodo posledice stanja, v katerem smo se znašli, čim manjše.

Obvestila in navodila bodo dopolnjena glede na potek dogodkov in navodila Ministrstva za zdravje in NIJZ.

OBVESTILO, 13. 3. 2020

Štefka Zaviršek, dr. med.,
direktorica Zdravstvenega doma Grosuplje

Mestna knjižnica Grosuplje

Spoštovani bralci in obiskovalci knjižnice!

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa bo Mestna knjižnica Grosuplje v skladu z navodili pristojnih institucij od 13. marca 2020 dalje zaprta do preklica.

To pomeni, da izposoja in vračilo gradiva v tem času ne bosta mogoča. Obveščamo vas, da za vaše izposojeno gradivo ne bo zamudnine, tudi obstoječa naročila in rezervacije ne bodo potekla. Zaradi zaprtja knjižnice pri vas ne bodo nastali nobeni stroški.

Vabimo pa vas, da obiščete spletni portal BIBLOS, kjer si lahko s svojo člansko izkaznico izposodite e-knjige v slovenskem jeziku.

Hvala za razumevanje.

Roža Kek,
v.d. direktorice Mestne knjižnice Grosuplje

Javno komunalno podjetje Grosuplje

OBVESTILO UPORABNIKOM STORITEV JKP Grosuplje d.o.o.

Zaradi hitrega širjenja okužb s koronavirusom vse uporabnike naših storitev in poslovne partnerje pozivamo, da do preklica ukrepa zadeve v čim večji meri urejajo preko telefonov, elektronske ali klasične pošte. Blagajna v prostorih JKP Grosuplje bo od ponedeljka, 16. 3. 2020, dalje zaprta.

Kontakti:
Telefon: 01 7888 910
Elektronska pošta: [email protected]
Klasična pošta: Cesta na Krko 7, 1290 Grosuplje

V času omejitev se bodo nemoteno izvajale vse gospodarske javne službe. Oskrba s pitno vodo ter odvoz odpadkov ne bodo moteni.

Stane Stopar,
direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje

Dom starejših občanov Grosuplje
Dom starejših občanov Grosuplje je od 6. 3. 2020 do preklica zaprt za vse obiskovalce.

Trenutno med stanovalci in delavci nimamo obolelih, ki bi kazali kakršnekoli znake okužbe.

Vse aktivnosti za stanovalce v domu potekajo nemoteno. Zaposleni v domu se trudimo, da stanovalcem zagotavljamo največje možno udobje.

V Domu starejših občanov Grosuplje vsakodnevno sprejemamo nove ukrepe za preprečevanje možnosti okužbe naših stanovalcev s koronavirusom.

Ob tem moramo pohvaliti vse naše stanovalce, njihove svojce in seveda zaposlene, ki to sprejemajo z razumevanjem in odobravanjem.

V domu smo pripravljeni tudi na morebiten pojav virusa v našem domu.

Zaradi preprečevanja tveganja prenosa okužbe smo preventivno prenehali z vsemi aktivnostmi v Centru aktivnosti Grosuplje, ne izvajamo tudi dnevnega varstva.

Storitve pomoči družini na domu izvajamo v polnem obsegu. Uporabnike naprošamo, da nam v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja oz. suma na okužbo to takoj sporočijo.

Za vse dodatne informacije nas med 8:00 in 18:00 uro lahko pokličete na telefon 01 781 07 34.

Informacije o počutju stanovalcev svojcem med 8:00 in 18:00 uro po telefonu 040 791 182 posredujejo dežurne medicinske sestre.

Dogajanje v domu in aktualne informacije pa lahko spremljate tudi na naši spletni strani: https://www.dso-grosuplje.si/.

mag. Marta Gašparovič,
direktorica Doma starejših občanov Grosuplje

Turizem Grosuplje

Zaradi preprečevanja tveganja prenosa okužbe s koronavirusom so vsi dogodki v organizaciji Turizma Grosuplje in OE Krajinski park Radensko polje do nadaljnjega odpovedani.

Ker se poslovni prostori Turizma Grosuplje nahajajo v stari stavbi Mestne knjižnice Grosuplje in bo obiskovalcem do nadaljnjega onemogočen tudi dostop v stavbo, občanke in občane obveščamo, da nas lahko kontaktirajo preko elektronske pošte [email protected] ali tel. št. 082 007 157.

Petra Zakrajšek,
direktorica Turizma Grosuplje

Osnovne šole

Kot ste že obveščeni, se s ponedeljkom, 16. 3. 2020, zapirajo osnovne šole. V tem času ni pouka in nobenih dodatnih dejavnosti v šolskih prostorih.

O vseh nadaljnjih izvedbah šolskih dejavnosti vas bomo sproti obveščali, zato vas naprošamo, da spremljate objave na naših spletnih straneh.

Staršem  se zahvaljujemo za razumevanje, v nujnih primerih nas lahko kadarkoli kontaktirate.

Ravnateljica OŠ Louisa Adamiča Grosuplje: Janja Zupančič ([email protected]; 051/616 604)

Ravnateljica OŠ Brinje Grosuplje: Natalija Kotar ([email protected]; 041/251 291)

Ravnateljica OŠ Šmarje – Sap: Pavlina Antolič ([email protected]; 031/628 173)

Vrtci

V VVZ Kekec Grosuplje smo ves čas sledili navodilom pristojnih služb, obveščali zaposlene in starše, naredili načrt pripravljenosti na koronavirus.

Uvedli smo poostren higienski režim, obvezno umivanje rok ob prihodu in odhodu iz vrtca, po potrebi razkuževanje, nagovorili vse, da v vrtec prihajajo samo zdrave osebe, da starši javljajo odsotnost otrok.

Omejili smo združevanja otrok in prekinili vsa srečanja s starši, strokovna srečanja ter dodatne aktivnosti.

Zaradi nastale situacije s ponedeljkom, 16. 3. 2020, zapiramo vrtec do preklica.

Starše bomo po potrebi obveščali preko eAsistenta, zato naprošamo, da ne pošiljajo vprašanj na e-pošto vrtca ali telefone zaposlenih, ker bomo opravljali samo nujna dela od doma.

Pred začasnim zaprtjem vrtca pozivamo starše, da odnesejo vsa otrokova oblačila, obutev in druge predmete domov.

Kdaj bo vrtec zopet vzpostavil delovanje, je odvisno od splošne situacije in navodil, ki bodo sprejeta na državnem nivoju. Zato sledimo informacijam v medijih in na eAsistentu.

Pred ponovnim odprtjem in vzpostavitvijo vzgojno-izobraževalne dejavnosti v VVZ KEKEC GROSUPLJE bomo opravili temeljito čiščenje z dezinfekcijo vrtca.

Podaljšujemo rok za vpis v vrtec za novo šolsko leto 2020/21 do konca aprila 2020.

Ohranimo mirnost, spoštujmo navodila pristojnih služb, izkoristimo čas za gibanje v naravi in po najboljših močeh poskrbimo za zdravje sebe in najbližjih.

OBVESTILO, 13. 3. 2020

Majda Fajdiga,
ravnateljica VVZ Kekec Grosuplje

Glasbena šola Grosuplje

Glasbena šola Grosuplje je odpovedala vse nastope do 3. aprila 2020, prav tako smo odpovedali tudi vaje pihalnega orkestra. Ko dobimo točna navodila o zaprtju šol, bomo starše o tem nemudoma obvestili preko SMS-a.

Dean T. Zavašnik,
ravnatelj Glasbene šole Grosuplje

Občina Grosuplje