Pri Črni vasi prestregli novo skupino afriških ilegalcev

Fotografija je simbolična.

Med 1. 1. 2020, od 6. ure in 2. 1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane in Črne vasi izsledili in prijeli sedem ilegalnih migrantov (državljanov Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov z afriškimi ilegalci še niso zaključeni.

Ilegalni vstopi v Slovenijo se nadaljujejo in se bodo v toplih mesecih po ocenah strokovnjakov še stopnjevali. Vse to pa zaradi nezadostnega varovanja državne meje s sosednjo Hrvaško. Večletna praksa je pokazala, da se migracijam lahko države izognejo le s postavitvijo ograje, primerno varovane z vojsko ter policijo.

Rok Krajnc

 • Novakec1

  A je meja za lublano bulano v Črni vasi?

 • Unikatna

  Mene zanima kako tam na BV in Afriki varujejo svoje meje? Jih sami spuščajo v Evropo? Tako izgleda, da bi se radi iznebili lenuhov in kriminalcev itd…

  • Mirko

   Lenuhov se ne morejo znebiti, ker bi bile države prazne, zdaj pošiljajo samo islamsko radikalizirane kriminalce, da očistijo zapore, nazaj jih ne marajo, ker so nevarni še za njihovo državo.

 • Lisjak

  Načrtovano naseljevanje Afričanov v EU

  Resolucija 2018/2899 (RSP),ki je bila sprejeta v EU parlamentu 26. marca 2019

  1.Vse države članice morajo zagotoviti, da lahko migranti, begunci in prosilci za azil vstopijo v Evropo varno in zakonito.
  2.Afričane je potrebno vedno bolj prikazovati v televizijskih programih in drugih medijih.
  3.Potrebno je vzpostaviti sistem kvot za delovna mesta Afričanov.
  4.Ker naj bi se Afričane diskriminiralo na stanovanjskem trgu,mora država zagotoviti, da jim ne bo več treba živeti na območjih z nizkimi dohodki in slabo kakovostjo
  5.Ustanoviti je potrebno delovne skupine proti “afrofobiji”, vlade pa naj financirajo leve nevladne organizacije.
  6.Kdor se temu ne bo podredil,morajo oblasti prepoznati, preučiti, preganjati in kaznovati kot tako imenovanega “sovražnega zločinca”.
  7.Policijskim in obveščevalnim agencijam je potrebno prepovedati ustvarjanje kriminalnih profilov na področju kazenskega pregona, boja proti terorizmu in nadzoru priseljevanja, ki kažejo na temno barvo.

  To je samo delček te resolucije,ki se že na veliko izvaja.

  • Unikatna

   Iz enega sranja smo šli v drugo sranje – hlapci smo na svoji zemlji…

   • Novakec1

    Stopnjevanje; hlapec, suženj, zaklana sloovca.

  • Van Der Waals

   MARAKEŠKA DEKLARACIJA… V SMISLU NIHČE NI ILEGALEN!!

  • Mirko

   Vse države morajo poskrbeti da migranti vstopijo varno in zakonito..

   Torej vstop IZKLJUČNO na zakonitih mejnih prehodih, za vse ki vstopijo izven mejnih prehodov narediti delovna taborišča,

 • Antonius

  Nezaželeni šerijatarji so logična posledica volilne volje slovenskih državljanov.
  Ob naslednjem popisu slovenskega prebivalstva na popisnem listu ne bo nič več vprašanja o narodnostnem izvoru popisanega in njegovi veroizpovedi.
  Mesečevi so sicer taktno zunaj v koaliciji se drenjajo pa vsi ostali, ki izhajajo iz preimenovane partijske levice. Imen za poimenovanje strank jim je zmanjkalo, zato se danes šopirijo z imeni nosilcev njihovih list.
  Jelinčič je pa itak udbovski padalec. Je pa zanimivo, da mu je njegovo padalko speljal en drugi zalezovalec.

 • matjaž

  Od kdaj je meja pri Črni vasi! A so mislili, da so prišli domov!