Prihaja novi migrantski val

Foto: epa

S toplejšimi dnevi prihaja novi val prehodov ilegalnih migrantov, poroča Radio Mrežnica iz Duge Rese. Karlovška policija jih je v sredo že “čakala” na območju od Novigrada na Dobri do Jarčega Polja, blizu hrvaško-slovenske državne meje. Po tej poti gredo naprej, mejna Kolpa na območju občine Črnomelj (Vinica, Preloka …) ni več daleč, Belokranjcem je to območje dobro poznano.

Prebivalci na Hrvaškem so skupino migrantov v sredo opazili v kraju Gršćaki (na območju Duge Rese) in Dubravci (nedaleč od Jarčega Polja). Pot gre nato preko reke Dobre proti Sloveniji.

Radio Mrežnica poroča, da se z otoplitvijo ponovno vzpostavljajo migrantske poti iz Bosne do Hrvaške in nato do Slovenije.

V teh dneh se je nov krog ilegalnih prehodov spet začel, hrvaški prebivalci jih čedalje več videvajo ob prometnicah, na lokalnih poteh, ob hišah in vikendih.

V sredo je bilo na tej poti opaženih tudi več policijskih vozil, “skorajda ob vsakem slapu ali tamkajšnjih mostovih, na mestih ob prehodu reke Dobre”, je na svoji spletni strani zapisal Radio Mrežnica. – tukaj

V torek pa so bosanske oblasti sporočile, da v Unsko-sanskem kantonu (na območju Bihaća in Cazina) migrantov ne bodo več sprejemali, saj za to nimajo prostora, kapacitete v njihovih migrantskih centrih so namreč polne. V kantonu je trenutno več tisoč ilegalnih migrantov, ki čakajo na nadaljevanje poti. Največ jih je nastanjenih v centru Bira v Bihaću, kjer jih je že okoli 2.000, prostora pa je dovolj le za 1.500 oseb. To pomeni, da je center že zdaj prenapolnjen. Bira pa je le eden od začasnih migrantskih centrov v kantonu. V njem je pred tednom dni prišlo tudi do množičnega pretepa, v katerem je sodelovalo več sto migrantov, več deset jih je bilo poškodovanih, nekateri tudi težje. – kamenjar

Moja-dolenjska.si

 • Jaka Sraka

  Pripravimo jim topel sprejem.

  • Van Der Waals

   Z AVTOMATSKIMI OROŽJEM!

  • Borut Stari

   Topel ali vroć?

 • Van Der Waals

  BREZPOSELNI BREZ KAKRŠNE KOLI KVALIFIKACIJE PRIHAJAJO ŽIVETI NA RAČUN EVROPEJCEV!

 • Lisjak

  V Egiptu bo 24.in 25. februarja ministrsko srečanje vrha Evropske unije in Arabske lige na kateri bo tekla beseda o migracijah,terorizmu in podnebnih spremembah.Mislim,da bilo kaj bodo sklenili bo slabo za nas,ker drugače ne bi bil takšen medijski mrk.Vsi naši politiki bodo pa spet govorili,da o tem vrhu niso vedeli nič.

 • Slovenec

  Evropejc (Slovenc) bo izumrl, če se ne bo uprl.

 • opazovalec

  Pa kaj spet bluzite, kje je pa tistih 50.000 jesenskih?

  • Artur

   Bluzić že toliko kolikor jih moramo pedenat na naš račun jih je preveč

   • opazovalec

    Pa ti kaj poslušaš pridige v cerkvi?

    • Artur

     Od kod ti ta bolna ideja, da poslušam pridige v cerkvi kaj ima to veza z mojim komentarjem. Nisem veren in se mi fučka za vse pobožnjakarje na tem svetu za tebe pa dvomim, da se ne ravnaš po pridigah murglskega rdečega imama iz Ilove gore.

  • ZatonMesecnikov

   Že harajo po Dunaju in Parizu….

   veika nevarnost za celo Europo je predvsem v tem, da je prepredena z ilegalci, ki niso nikjer evidentirani. Verjamem, da gre številka v desetine milijonov.

   • šmentanamuha

    Vsekakor je ta številka zelo velika.

 • šmentanamuha

  Šarec-Cerarjevi jih že veselo pričakujejo. Nabavili so vse potrebno za dragocene nove volivce.

 • Artur

  Pripravimo tem primitivnim parazitom vritnakarski in po grbi padajoč sprejem potem pa na levo krug in marš nazaj.

  • stane

   Probleme bo delala prvo policija in levicarji…….

 • ZatonMesecnikov

  Če kdo misli, da bo te (kot jo imenujejo) “krize” konec, se bridko moti. Vsako leto se v tretjem svetu rodi 80 milijonov novih revežev. Vsak si lahko izračuna, koliko let potrebujejo, da se bo Europa zapolnila z njimi.

  Z drugimi besedami, če bi jih sedajle v Europo vzel 500 milijonov, se to tam še poznalo ne bi in bi številko nadomestili v 8 letih.

  Informacijska revolucija je prinesla spoznanje v tem svetu, da obstaja del sveta, kjer z malo sreče dobiš streho nad glavo, tri obroke dnevno, pa skrbijo zate. pa še nekaj denarja kapne. Pa z malo sreče se še dodatno “znajdeš”.

  Dokler Europa ne bo odločno rekla Ne, bodo poskušali. Vedno znova in znova. Rešitev migrantske krize je le ena. Ustavitev stopnje rasti prebivalstva teh dežel. Potem bo pa prišla gospodarska rast. Ampak o tem se lahko pogovarja šele po ustavitvi rasti prebivalstva.

  • Spartan

   Če bi šel na luno in s seboj vzel en res ULTRA-MEGA-GIGANTSKI mikroskop v velikosti polovice lune, prispel na luno, ga zmontiral in vzel komplet afriško celino pod mikroskop. Kaj bi videl? 1,2 miljarde afričanov, ki so “delovno aktivni ” od zore do mraka, 24ur na dan, 365 dni na leto! Vsako leto!
   Kaj delajo oz. kaj proizvajajo? Odgovor je preprost. Nove miljarde afričanov!
   Ime izvoznega artikla: “Revš’na”!

  • stane

   Jebe jih Alah. Ze otroke stare 3-4 leta stare ucijo kako je treba “nevernike” zaklat. Tudi deklice.

  • stane

   Crnim divjakom bo uspelo,ker so Evropski voditelji preneumni in prekilavi v mozganih,da bi pogruntali za kaj gre. Ko bodo pogruntali,bo ze prepozno.

  • macon

   Ne bo prišla gospodarska rast, ker nimajo delovnih navad, ker nimajo organizirane družbe in reda, ker ne hodijo 20 let v šole, ker v vroči klimi enostavno ne moreš delat kot v zmernem pasu, to je par najbolj očitnih razlogov, ki se jih spomnim.

 • abc

  Nova24, da ne boste zavajali s številom migrantov, vam predlagam, da se za točne podatke obrnete na g. Grimsa.

 • Artur

  Tako se protestira v Bolgariji proti invaziji migrantske parazitske, primitivne drhali medtem, ko si pri nas cagavi strahopetni pišmevritni Slovenclji doma za zapečkom rite in jajca praskajo, če imajo kar se jajc tiče sploh kaj za praskat .
  Bulgaria: Right-wing ‘Migrant Hunter’ leads protest against refugees in Sofia
  https://www.youtube.com/watch?v=jJtQX2OK70k

  • totex39

   V Sloveniji tega ne bomo nikoli dočakali, kajti pri nas je že tričetrt migrantov iz bivše juge pravih Slovencev nas je premalo, jugovičem pa je tako vseeno kaj se dogaja pri nas.

   • Peter+

    Ko grem v mesto skoraj samo državljani in državljanke iz BIH,Albanije,Kosova…,nas staroselcev bore malo-še malo pa bomo manjšina v lastni državici.

 • Artur

  Paše Kalergijeva Oda radosti ( On jo je določil kot evropsko himno) k tem prizorom a ne ? Kot rit in srajca !
  Naši koalicijski in opozicijski politikantje oziroma NWO potrčkoti v vlogi bad guys-good guys(teza –
  antiteza – sinteza) jo redno obrajtajo kot pes klobaso na državnih proslavah.
  E04 – “Free ride” – Refugee crisis in EU
  https://www.youtube.com/watch?v=MYAuOmOT1Ak

  ISLAMSKA INVAZIJA NA EVROPU (UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO)
  https://www.youtube.com/watch?v=tupyaMA-V74

  The Kalergi Plan and White Genocide In Europe
  https://www.youtube.com/watch?v=gAampMn0dco

 • Artur

  Podli, izprijeni, izrojeni vladajoči narodno izdajalski levajzli z “dobro voljo” po marakeško pripravljeni na novi migrantski val. Sovražni govor ?

 • Peter

  Tokrat prihajaja programerji, inženirji za 3D printerje, hardware strokovnjaki, in sem ter tja kakšen fizik.
  Pripravite delovna mesta, da lahko takoj začnejo z delom, no.

  • Peter+

   V Nemčiji pa je še vedno premalo delovne sile čeprav so povabili in sprejeli same razne znanstvenike,fizike,doktorje…,iz arabskih držav.
   Pa vseeno rabijo delovno silo iz drugih EU držav,še celo vojake iz drugih EU držav.

  • stane

   “Fiziki”brez lopat in krampov?

 • Peter+

  Upam da res,in to vsaj 1 milijon migrantov.
  Šele potem bi se mogoče staroselci zbudili,mogoče celo tisti ki se imajo za odprte-levi sanjači.

  • pajac debeli

   Nekdo, ki ne pije se morda enkrat napije, da nekje oblezi in mu je dovol za celo zivljenje. Nekdo, ki je pijanec pa lahko zaradi pijace izgubi sluzbo, familijo, streho nad glavo itd. pa mu se ni dovol. Predolgo so pili levaki iz te plastenke antifriza-politicne pravilnosti, da bi se lahko kar streznili. Sok bi jim bil prehud in raje pijejo naprej. Tisti, ki pa smo svoj trenutek streznjitve imeli ze 2016 pa moramo spremljati z odprtimi ocmi vso grozo, ki so jo levi idio.. spustili v nas narod. In na zalost vemo, da bo moralo ratati se mnogo slabse, preden bo lahko slo kaj na boljse. Za slovenijo, pa se bojim, da bo takrat na zalost ze prepozno….

 • Jure kavčičeu

  Mhm… tako kot je pred parmi mesci (slučajno glih pred volitvami) iz Bosne gor kao prhajal petdeset tisoč borcev, ki “so se premikali v vojaških formacijah”.

  • stane

   Ne lazi,ne potvarjaj!
   Biloje receno,da je cca50.000 -70.000 migrantov na poti iz Grcije proti Bosni in samo vprasanje casa je kdaj bodo v Sloveniji. Lani jih je uradno prislo cca10.000. Kolko je pa tistih,ki jih policija ne ulovi?
   Policija jih dobi komaj 10%.
   Kje so ostali? Ljudi je upraviceno strah.

 • Olga101

  Vse poslat v Murgle!

 • slaipowi

  Ko bodo na meji zagledali Olgo se bodo obrnili in v strahu pred to grdobo zbežali proti jugu.