Prijeli 68 migrantov in dva tihotapca

Foto: FB

Policisti poročajo, da so v preteklih dneh prijeli 68 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še dva voznika, tihotapca. V nedeljo so večjo skupino opazili tudi v okolici Prepiha pri Novem mestu in v Gornji Težki Vodi, vendar policija danes ne poroča, da bi jih tam tudi prijeli. Domačini pa so poročali, da so očitno čakali na prevoz. Zgodilo pa se je še nekaj: avstrijski varnostni organi so na Šentilju odkrili tri migrante, ki so jih vrnili v Sloveniji, ti so pri nas zaprosili za azil in policija jih je odpeljala v azilni dom.

Domačini na novomeškem območju poročajo še o že ustaljeni poti migrantov pod Gorjanci, ki gre nad Dolžem, čez Vrhe. Tudi danes so tam opazili večje število migrantov, ali jih je policija prijela, zaenkrat ne poročajo. Pred dnevi pa se je na tej isti poti (v dolini) domačin srečal s skupino, nato pa ugotovil, da so mu ukradli krošelj (orodje), ki ga je uporabljal pri delu. Domačini še navajajo, da so v kraju pogosto navzoči tudi policisti, vendar očitno premalo.

PU Novo mesto: Med vikendom prijeli 30 migrantov in tihotapca
Policisti so pri rednem delu izsledili in prijeli 15 migrantov. Prijeli so jih v krajih Mali Kal (Semič), Dolnja Težka Voda in Zalog pri Novem mestu ter v Posavju (v Dvorcah, Sevnici in Krškem). Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (6), Libije (4), Pakistana (3) in Afganistana (2).

V soboto so pri Dvorcah (Brežice) ustavili osebni avtomobil znamke Seat s slovenskimi registrskimi oznakami, v njem je 49-letni državljan Slovenije prevažal 7 Turkov. Vozniku so odvzeli prostost.
V Dobovi so v enem izmed tovornih vagonov našli skrita 2 Sirca. Na podestu vagona so včeraj odkrili še 2 migranta, Sirca in Egipčana. Na tovornem vlaku so na podvozju našli 2 Afganistanca. Že v petek so na Obrežju v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli 2 migranta, Libijca in Egipčana. Prijete na vlakih in v tovornem vozilu so predali hrvaškim varnostnim organom. Postopki z vsemi preostalimi prijetimi pa še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 11 migrantov
V petek so na območju Višnje Gore in Ljubljane prijeli 8 migrantov. V soboto in včeraj pa so prijeli še 3, in sicer na območju Osilnice in Loškega Potoka. Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Egipta, Maroka in Palestine. Tudi postopki s temi prijetimi migranti še niso zaključeni.

PU Koper: 27 migrantov in tihotapca
V rednih postopkih so prijeli 23 migrantov, od tega 18 na območju Ilirske Bistrice, 3 na območju Kopra in 2 na območju Kozine. V petek popoldne pa so v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto znamke Ford C max, nemške registracije, ki ga je vozil 39-letni državljan Srbije. V vozilu so bili še 4 Iračani. Za voznika je bila podana kazenska ovadba.
Prijeti so se izrekli za državljane Sirije (11), Alžirije (5), Irana (4) in Kosova (3).

PU Maribor: Avstrijci so na meji odkrili 3 migrante, jih vrnili, nato so v Sloveniji zaprosili za azil
Avstrijski varnostni organi so v petek v Slovenijo vrnili 3 Afganistance. Ti so se na parkirišču v Šentilju skrili na priklopno vozilo in na takšen način poskušali priti v Avstrijo. Na meji so jih odkrili, jih vrnili, vsi trije so v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito (azil), policisti so jih odpeljali v azilni dom.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Več na moja-dolenjska.si

 • Unikatna

  Policisti jih lovijo in jih vozijo v centre…

 • RATATA

  Migrantoljubci pa o človekovih pravicah in konvencijah iz leta 1951 … tako tudi v Studiu ob sedemnajstih na RaPrviSlo.
  Sami izbranci na kupu!
  O tem Lucija Dimnik RikiĆ in gosti:
  – državni sekretar na notranjem ministrstvu Sandi Čurin, jokca, kar je normalno …
  – strokovnjak za varnostna vprašanja Boštjan Perne, – NIČ OD NIČ!! Več bi prićakoval, ker smo nepojmljivo ogroženi!!!
  – predstojnik katedre za ustavno pravo in koordinator modula Jeana Monneta za pravo migracij in azila na Pravni fakulteti v Ljubljani Samo Bardutzky in
  – predstavnica Civilnodružbene iniciative Info Kolpa Iza Thaler.

  SEVEDA BO ĆIFUTARKA VODILA ODDAJO O MIGRANTIH, KDO PA((??))
  https://twitter.com/lucijadr
  Samo Bardutzky ,,,, hus det grl(?) … je to talehttp://www.demokracija.si/fokus/ne-boste-verjeli-zdaj-ze-na-ljubljanski-pravni-fakulteti-perejo-studentom-mozgane-o-menda-zloglasnem-orbanovem-rezimu-na-madzarskem.html

  na N24TV ste celo zbrisali prispevek….: https://nova24tv.si/oznaka/samo-bardutzky/
  prof dr mr judenstručnjak … https://www.bizi.si/SAMO-BARDUTZKY-S-P/ MRŠ!

  Iza Thaler ….hus det grl(?) … je to tale(?) smrkava hči podkupljive svinje???? https://nova24tv.si/slovenija/kri-ni-voda-hcerka-propadlega-politika-thalerja-o-potrebi-po-bolj-zeleni-energiji/
  in v Sloveniji ima glavno besedo o migracijah šerijatarskih bojevnikov ???? ki bodo združevali familije ,,, in to z vso pravico po pravu smrkavca Barduz+tzkega???!!!!! MRŠ !!!!

  Odplakniti je nujno vse te in takšne, ki spodbujajo izvajanje genocida nad Slovenci!!!

  • RATATA

   Eritreja
   Država v vzhodni Afriki
   OpisEritreja je obmorska država v severovzhodni Afriki, ki ima na severovzhodu dolgo obalo z Rdečim morjem, na zahodu meji na Sudan, na jugu na Etiopijo, ter na vzhodu na Džibuti.
   Prebivalstvo
   4,475 milijone ‎(2011)
   Rodnost
   4,52 rojstev na žensko ‎(2011)
   Pričakovana življenjska doba
   62,72 let ‎(2011)
   Stopnja rasti prebivalstva drugje
   Somalija
   2,9% letna sprememba ‎(2011)
   Ekvatorialna Gvineja
   4,4% letna sprememba ‎(2011)
   Južni Sudan
   3,7% letna sprememba ‎(2011)

   • Felikss_AH

    Ja… v temu so “superiorni” Belcem. “Sex is poor men fun”… njihove babe pa postanejo breje že ko im perejo gate

 • Olga101

  Kjer te najdejo, zahtevaš (!?) azil! Račun naj plačajo kar ustavni sodniki iz svojega žepa!

 • Felikss_AH

  Dajmo že enkrat nehat s temle “PRIJELI”… ker gre za SPREJELI… kar je razvidno tudi iz tistega da so ih Avstrijci (ki nimajo usekanega Ustavnega Krivosodja) vrnili in so ih Slovenistanski policaji lepo SPREJELI in udomili v Azilnem Hostelu. Policiji je UKAZANO da SPREJEMA vstopne in izhodne krimilante… skratka da ih SPREJEMA iz vseh smeri.

  Kar pa zadeva lokalno Jankovićestansko-Ljubljansko Azilerijo… do sedaj opažal v glavnem Afro-Črne kolesarje ki individualno lomastijo po že njihovih ulicah… v Soboto pa je skupina treh razposajenih Rjavih Muslijev divjala kar po pločnikih med folkom, in se je butasti folk pohlevno umikal divjakom namesto da bi ih sesuli po tleh.

  Policija je take domače z veseljem zaustavljala in sočno oglobila… me prav zanima če bo enako opravila z temi novimi in zdaj že “našimi Afroblanćani in Musloblanćani”.

  Domačih Afro-osemenjenih prasic pa je z vsakim dnem več… kar je lepo razvidno ob toplejših sončnih dneh

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!