fbpx

Prijeli 68 migrantov in dva tihotapca

Foto: FB

Policisti poročajo, da so v preteklih dneh prijeli 68 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še dva voznika, tihotapca. V nedeljo so večjo skupino opazili tudi v okolici Prepiha pri Novem mestu in v Gornji Težki Vodi, vendar policija danes ne poroča, da bi jih tam tudi prijeli. Domačini pa so poročali, da so očitno čakali na prevoz. Zgodilo pa se je še nekaj: avstrijski varnostni organi so na Šentilju odkrili tri migrante, ki so jih vrnili v Sloveniji, ti so pri nas zaprosili za azil in policija jih je odpeljala v azilni dom.

Domačini na novomeškem območju poročajo še o že ustaljeni poti migrantov pod Gorjanci, ki gre nad Dolžem, čez Vrhe. Tudi danes so tam opazili večje število migrantov, ali jih je policija prijela, zaenkrat ne poročajo. Pred dnevi pa se je na tej isti poti (v dolini) domačin srečal s skupino, nato pa ugotovil, da so mu ukradli krošelj (orodje), ki ga je uporabljal pri delu. Domačini še navajajo, da so v kraju pogosto navzoči tudi policisti, vendar očitno premalo.

PU Novo mesto: Med vikendom prijeli 30 migrantov in tihotapca
Policisti so pri rednem delu izsledili in prijeli 15 migrantov. Prijeli so jih v krajih Mali Kal (Semič), Dolnja Težka Voda in Zalog pri Novem mestu ter v Posavju (v Dvorcah, Sevnici in Krškem). Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (6), Libije (4), Pakistana (3) in Afganistana (2).

V soboto so pri Dvorcah (Brežice) ustavili osebni avtomobil znamke Seat s slovenskimi registrskimi oznakami, v njem je 49-letni državljan Slovenije prevažal 7 Turkov. Vozniku so odvzeli prostost.
V Dobovi so v enem izmed tovornih vagonov našli skrita 2 Sirca. Na podestu vagona so včeraj odkrili še 2 migranta, Sirca in Egipčana. Na tovornem vlaku so na podvozju našli 2 Afganistanca. Že v petek so na Obrežju v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli 2 migranta, Libijca in Egipčana. Prijete na vlakih in v tovornem vozilu so predali hrvaškim varnostnim organom. Postopki z vsemi preostalimi prijetimi pa še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 11 migrantov
V petek so na območju Višnje Gore in Ljubljane prijeli 8 migrantov. V soboto in včeraj pa so prijeli še 3, in sicer na območju Osilnice in Loškega Potoka. Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Egipta, Maroka in Palestine. Tudi postopki s temi prijetimi migranti še niso zaključeni.

PU Koper: 27 migrantov in tihotapca
V rednih postopkih so prijeli 23 migrantov, od tega 18 na območju Ilirske Bistrice, 3 na območju Kopra in 2 na območju Kozine. V petek popoldne pa so v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto znamke Ford C max, nemške registracije, ki ga je vozil 39-letni državljan Srbije. V vozilu so bili še 4 Iračani. Za voznika je bila podana kazenska ovadba.
Prijeti so se izrekli za državljane Sirije (11), Alžirije (5), Irana (4) in Kosova (3).

PU Maribor: Avstrijci so na meji odkrili 3 migrante, jih vrnili, nato so v Sloveniji zaprosili za azil
Avstrijski varnostni organi so v petek v Slovenijo vrnili 3 Afganistance. Ti so se na parkirišču v Šentilju skrili na priklopno vozilo in na takšen način poskušali priti v Avstrijo. Na meji so jih odkrili, jih vrnili, vsi trije so v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito (azil), policisti so jih odpeljali v azilni dom.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Več na moja-dolenjska.si