fbpx

Prijeli 73 nezakonitih migrantov in dva tihotapca

(vir: Moja Dolenjska)

S slovenskih policijskih uprav poročajo, da so ob koncu tedna obravnavali 73 nezakonitih migrantov in dva tihotapca. 

PU Novo mesto: Prijeli 18 migrantov

Policisti so med petkom in danes zjutraj (do 6. ure) na območju Prilip (občina Brežice) izsledili in prijeli 17 državljanov Pakistana, na območju Metlike pa državljana Turčije. Tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 6 migrantov

V petek in soboto so na območju Ljubljane prijeli 2 migranta (državljana Afganistanca in Pakistana), včeraj pa na območju Željn (Kočevje) še 4 Afganistance. Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Koper: Obravnavali 30 migrantov

Prijeli so jih 17, še 13 so jim jih vrnili italijanski varnostni organi.

PU Maribor: Prijeli 5 migrantov

Na območju Žetal in Siteža (Podlehnik) so izsledili in prijeli 3 migrante, ki so se izrekli za državljane Bangladeša. Postopki še niso zaključeni.

Ilegalni migranti, slika je simbolična (Foto: STA)

Še dva Afganistanca so odkrili na mejnem prehodu Gruškovje, v tovornem vozilu turških registrskih številk. Vrnili so ju na hrvaško stran.

PU Celje: Prijeli 14 migrantov in dva tihotapca – Moldavca

V soboto, nekaj pred 16. uro, so na  avtocestnem počivališču Lopata obravnavali 22-letnega  moldavskega  voznika osebnega vozila in sopotnika, prava tako Moldavca starega 21 let. Moldavca sta prevažala tri iraške državljane. Vsi trije so zaprosili za azil. Moldavca, ki sta Irance prevažala proti plačilu so pridržali, in ju bodo kazensko ovadili.

Na območju Svete Eme pa so včeraj dopoldne izsledili 9 državljanov Bangladeša in 2 državljana Pakistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po opravljenih postopkih jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Moja Dolenjska