Prijeli 75 ilegalnih migrantov

Foto: epa

Policisti poročajo o 75 izsledenih in prijetih tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo: 25 so jih prijeli na območju občine Črnomelj, 20 na območju Rašice in Kočevja ter enega v Ljubljani. Štiri so prijeli na mejnih prehodih Obrežje in Dobova. Na območju PU Koper so jih prijeli 20, na Gruškovju pa še 5. Skupno je to 75 prijetih ilegalnih migrantov v dveh dneh.

V sredo in četrtek so policisti PU Novo mesto prijeli 25 tujcev, in sicer so jih v ponedeljek v Tribučah in Vukovcih prijeli 23, včeraj pa 2 v Vukovcih. Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (10), Bangladeša (10), Alžirije (4) in Sirije (1).

S PU Ljubljana poročajo o 20 prijetih tujcih. V ponedeljek so jih 15 prijeli pri Rašici (občina Velike Lašče) in 1 v Ljubljani. Včeraj pa so 4 prijeli pri Kočevju. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Sirije in Iraka.

Na mejnem prehodu Dobova so včeraj na podvozju tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo našli skritega Tunizijca. Na Obrežju pa so skritega  v tovornem delu tovornega vozila srbskih registrskih oznak našli 3 Afganistance. Vse 4 so predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper so včeraj prijeli 20 tujcev, od tega 15 na območju Kozine, 3 na območju Ilirske Bistrice in 3 na območju Sežane. Večina (kar 14 prijetih) se je izrekla za državljane Turčije. Trije so se izrekli za državljane Irana in po en za državljana Afganistana, Albanije in Švedske. Po sedaj zbranih obvestilih ni nobena oseba zaprosila za mednarodno zaščito in bodo po postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Dve osebi pa sta bili po postopku že izpuščeni, ker imata urejen status v EU.

O prijetih na območju PU Koper za ponedeljek ne poročajo.

O včeraj prijetih migrantih pa tokrat poročajo tudi s PU Maribor. Na mejnem prehodu Gruškovje so prijeli 4 Afganistance, ki so jih predali hrvaškim varnostnim organom. Poročajo še o prijeti državljanki Afganistana, ki je bila prijeta pred dnevi, včeraj je zaprosila za azil, policisti so jo odpeljali v azilni dom.

Več si oglejte na moja-dolenjska.si

 • ZatonMesecnikov

  #Dve osebi pa sta bili po postopku že izpuščeni, ker imata urejen status v EU. #

  Če se takle 2x zapečeni sprehaja in flosa nekje okoli meje, se seveda z lahktoto sklepa, da gre za švercerja.

  naivčine ste na kubik levičarji.

  • samotoje

   Dve osebi sta prišli pozdravit svoje bodoče sosede. Ker srečanje ni uspelo, bosta prišli na naslednji zmenek. Enkrat bo le uspelo.

 • Božidar Rodica

  He he ,. Levičarčki

 • šmentanamuha

  Cerar: Obvladujemo situacijo …
  Šarec: Poskrbeli smo za večjo varnost na mejah …
  Joveva: Predsednik Šarec je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči …
  Prebivalci ob meji: ne upamo se več v gozd, po vaseh se sprehajajo migranti in vdirajo v prazne hiše, kjer si postrežejo z vsem, kar je in za sabo pustijo razdejanje. kdo bo pospravil smeti, ki jih puščajo za sabo, kdo bo povrnil nastalo škodo ? …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!