fbpx

Prižig lučk na Bevkovem trgu, drsališče pred Supernovo

Foto: ML

V petek, 2. decembra, ob 17. uri se na Bevkovem trgu v Novi Gorici s prižigom prazničnih lučk in nastopom glasbene skupine Čuki začenja praznični december v mestu vrtnic.

Po dveh letih okrnjenega dogajanja zaradi epidemije koronavirusa se v Novo Gorico znova vrača živahno praznično vzdušje s številnimi prireditvami in dogodki. Posebnost letošnjega praznovanja je povezovanje s sosednjim mestom Gorico, za katerega so posebej poskrbeli v Javnem zavodu GO! 2025. Dogajanje se v Novi Gorici začenja ta petek ob 17. uri s prižigom lučk in Miklavževim sejmom med 11. in 20. uro v avli Kulturnega doma Nova Gorica.

“Številni starejši občani, starši in otroci, ki jih srečujem na ulici, tako iz podeželskega okolja kot iz mesta, me utrjujejo v odločitvi, da naj bo mesto okrašeno. V času negotovosti zaradi razmer v svetu in splošne draginje je toliko bolj pomembno, da naša srca odpremo sočutju in dobri volji,” pojasnjuje župan MONG Klemen Miklavič.

Foto: ML – Drsališče na Bevkovem trgu; letos bo postavljeno pred nakupovalnim centrom Supernova na Prvomajski ulici.

Nova Gorica bo tudi letos praznično okrašena, zlasti središče mesta ter vpadnice v mesto. Za pestro dogajanje v veselem decembru so se potrudili novogoriška mestna občina (MONG), Javni zavod GO! 2025, številni javni zavodi in nevladne organizacije s področja kulture ter Supernova, ki bo pred nakupovalnim centrom na Prvomajski ulici postavila drsališče, ki bo začelo obratovati v petek. Ob 19. uri bodo tudi ob drsališču zasijale lučke, na obisk bo prišel Miklavž.

Kot sporočajo iz MONG, se bo v decembru zvrstila vrsta prireditev, in sicer koncerti, ustvarjalne delavnice, knjižni sejem, Miklavžev in božični sejem, “Goriškim hrm”, dogodki za otroke in še veliko drugih zabavnih, pa tudi poučnih dogodkov. Letošnje silvestrovanje bo potekalo na prostem, za dobro glasbeno vzdušje bo poskrbel Jan Plestenjak.

Foto: Pixabay

V nedeljo, 18. decembra, se od 17. ure dalje na Trgu Evrope obeta prav poseben dogodek v pričakovanju Evropske prestolnice kulture 2025 z naslovom Vedno bližje GO! 2025, dve mesti, ena zabava.

Več o prazničnem dogajanju v Mestni občini Nova Gorica si lahko preberete na naslednji povezavi Goriški december 2022.

Goriški portal