fbpx

Projekt prevozov na klic za starejše v občini Gorenja vas – Poljane kljub epidemiji uspešno zaživel

Foto: Jana Oblak/Občina Gorenja vas-Poljane

Prostofer, projekt prevozov na klic za starejše, je v občini Gorenja vas – Poljane v sodelovanju z zavodom Zlata mreža kljub epidemiji res lepo zaživel. Gre za projekt, kjer so starejšim občanom, ki ne vozijo sami, nimajo svojcev in zaradi bolezni ne morejo koristiti javnega prevoza, z brezplačnimi prevozi omogočili lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, prevoze do javnih ustanov, trgovskih centrov ipd.

V neugodnem koronskem obdobju so v roku pol leta opravili že kar 50 prostovoljnih prevozov. Po navedbah občine gre predvsem za prevoze v zdravstvene ustanove v Škofjo Loko, Ljubljano, Jesenice in Golnik, prevozov z namenom, da se je potnike odpeljalo po različnih opravkih, pa je bilo malo.

Tisti občani, ki potrebujejo prevoz, lahko pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10, kjer bodo zabeležili njihove podatke ter lokacijo želenega prevoza. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delavnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred želenim prevozom.

Trenutno imajo šest prostovoljnih šoferk in šoferjev, ki sodelujejo pri projektu in glede na to, da se je projekt tako dobro prijel in se prevozi med tednom izvajajo skoraj vsak dan, so lepo povabljeni vsi, ki bi še želeli sodelovati kot prostovoljni voznik, da se javijo na telefonsko številko 04 518  11 12 ali po e-pošti: [email protected].

Na občini poudarjajo, da so njihovi vozniki prostovoljci ključni, da se ti prevozi starostnikov lahko izvajajo. Gre za ljudi z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.

Sara Kovač