fbpx

Proticepilci so organizirani v mrežo

Združenje Counterhate je objavilo raziskavo o antivaxerjih in razkrilo, da gre za dobro organizirano mrežo, ki sistematično promovira sporočila proti cepljenju in z dobro uigranimi scenariji in tečaji širi mrežo sledilcev.” To je na Twitterju objavil dr. Roman Jerala in objavil spletno povezavo counterhate.com/.

Dr. Roman Jerala, ki v Sloveniji opozarja na dogovor nasprotnikov cepljenja (antivaxerjev) s pomočjo uporabe družbenih omrežij, je slovenski biokemik, znanstveno se ukvarja predvsem z biokemijskimi in molekularnimi procesi, ki igrajo vlogo pri celični imunosti, pa tudi s področji sintezne biologije in bioinformatike, Zoisov nagrajenec. Je vodja odseka za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.

Iz sporočila na spletu je razvidno, da so se t. i. protivakserji (nasprotniki cepljenja in zagovorniki teorij) sestali na samem, da bi razpravljali o svojih načrtih za prekinitev cepiva Covid.

Niso pa vedeli, da so opazovani. Dogovarjali so se o taktiki škodljivega razširjanja svojih sporočil z uporabo družbenih medijev in bili pri tem razkriti. Vse to je dobro vedeti, ko na različnih spletnih omrežjih prebiramo različne “super verodostojne” informacije o cepivih in cepljenju proti covid-19.

Moja-Dolenjska