Prvi letošnji reli za DP pripadel branilcu naslova Roku Turku

Datum:

Na prvem reliju za državno prvenstvo v sezoni 2021 je zmagal državni prvak Rok Turk (Hyundai i20R5), ki je bil v skupni razvrstitvi drugi. Zmagal je Nemec Dominik Dinkel (Ford Fiesta Rally 2).

Na sprinterskem reliju v Velenju so vozniki relija prevozili skupno šest hitrostnih preizkušenj, po trikrat dve različni. Na uvodni domači dirki je nastopilo sto posadk iz Slovenije in tujine, do cilja jih je prišlo 83.

Med Slovenci je drugo mesto pripadlo Peljhanu (Volkswagen polo proto), ki je reli zaključil na petem mestu z dobrimi štirimi minutami zaostanka za zmagovalcem, tretjeuvrščeni Mark Škulj (Ford Fiesta rally 4) pa je bil skupno 12. Med prvimi petimi v seštevku DP sta bila še Jernej Fakin (Ford Fiesta rally 4) na skupno 17. ter Grega Premrl (Toyota GT86) na skupno 22. mestu.

Rok Turk, ki je sodeloval z novim sovoznikom Vilijem Ošlajem (Blanka Kacin je namreč zaradi materinstva začasno prekinila kariero), v tej sezoni naskakuje že peti zaporedni naslov državnega prvaka, s katerim bi ujel Aleksa Humarja. Z največ lovorikami, šestimi, se lahko pohvali Darko Peljhan.

Foto: Modlic (Facebook)

Naveza Turk-Ošlaj je najbolje začela reli. Prvak je vodil po polovici, a razlike na vrhu so bile majhne. Po treh hitrostnih preizkušnjah je imel Idrijčan le 1,5 sekunde prednosti, v naslednji pa se je v vodstvo prebil nemški voznik. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji HP. V popoldanskem delu preizkušnje je dirkačem delo otežil tudi dež, Turku pa je ponagajal tudi motor, zaradi česar je v primerjavi z Dinklom izgubil kar 50 sekund.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo z relijem Vipava, ki bo na sporedu 25. in 26. junija. Konec julija bodo izpeljali tekmo v Železnikih, v začetku septembra pa dirko v Novi Gorici. V koledarju za DP je tudi hrvaški reli Poreč konec septembra, sezona pa se bo predvidoma končala konec oktobra z relijem v Idriji.

Goriški portal

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...