fbpx

Prvo slavje Gašperja Vinčeca na Barkovljanki; do zmage mu je pomagal tudi kolesar Primož Roglič

Foto: Barcolana

Slovenski olimpijec Gašper Vinčec je z jadrnico Way of Life presenetljivo zmagal na 51. Barcolani v Tržaškem zalivu, največji regati na svetu s skupinskim startom. Član posadke je bil tudi najboljši slovenski kolesar Primož Roglič.

Na letošnji regati je po podatkih organizatorja nastopilo 2015 jadrnic, kar je sicer manj od lanske rekordne izvedbe, ko je nastopilo 2689 posadk. Organizatorji so se iz varnostnih razlogov odločili, da število jadrnic omejijo na 2600.

Skrajšano regato je jadrnica Way of life dobila v času ure, 54 minut in 10 sekund. Drugo mesto je osvojila črnogorska posadka Shining, ki je s krmarjem krmar Milošem Radonjićem dobila sobotno izvedbo regate Na Barcolano iz Slovenije. Tretja je bila posadka jadrnice Scorpio, četrta pa Adriatic Europa Dušana Puha.

V zmagoviti zasedbi je bil tudi Primož Roglič, letošnji zmagovalec dirke po Španiji in nekdanji smučarski skakalec, ki je športno zablestel v kolesarstvu. Ob izjemnih uspehih v kolesarstvu mu je sedaj uspel še podvig na Barkovljanki.

Več si oglejte na spletni strani go-portal.si