fbpx

Ptujski pustni karneval predstavili na turističnem sejmu na Dunaju

Foto: Ptuj info

V okviru Združenja zgodovinskih mest Slovenije se je v minulih štirih dneh na največjem turističnem sejmu v Avstriji Ferien Messe Wien predstavil tudi Ptuj, saj so poseben poudarek dali prav slovenskim zgodovinskim mestom. Slovenski razstavni prostor je krasila veduta Ptuja, veliko zanimanja pa je na sejmu požel ptujski pustni karneval.

Največji turistični sejem v Avstriji vsako leto obišče približno 150 tisoč ljudi, pod okriljem Slovenske turistične organizacije pa se je na sejmu letos predstavilo tudi 26 slovenskih turističnih podjetij. To naj bi bila še ena priložnost za doseganje turističnih rekordov, ki jih je Slovenija dosegla preteklo leto. Lani je namreč Slovenijo obiskalo 350 tisoč Avstrijcev, ki so ustvarili okoli 860.000 prenočitev, je poročala MMC RTV SLO. Napovedi za letos so spodbudne, je povedal vodja slovenskega turističnega predstavništva na Dunaju Jan Ciglenečki.

In prav ptujski pustni karneval je požel veliko zanimanja obiskovalcev sejma, kar je Aljoša Ciglar iz Zavoda za turizem Ptuj tudi potrdil za MMC RTV SLO in povedal, da so na sejmu predstavili masko kurenta,  ki je simbol mesta Ptuj, izvajali so animacijo, slikali na masko in predstavljali, kako se maska izdeluje.

Samostanski mojster pisar Stane Osolnik je na sejmu predstavil številne zgodovinske zaklade, med drugim čisto pravi pergament. (Foto: Ptuj Info)

Celoten članek si lahko preberete na portalu spodnjepodravje.si.