fbpx

PU Maribor prosi za pomoč! Ste morda opazili vlomilce?

Foto: PU Maribor

Policija od srede dalje poizveduje identiteto treh neznanih storilcev, ki so izvršili vlom v poslovnem objektu  v  Slovenski  Bistrici. Z dejanjem so povzročili za okoli 40 tisoč – 50 tisoč evrov  materialne škode, sporoča PU Maribor.

S kraja dogodka so storilci pobegnili z osebnim avtomobilom znamke  Audi  A4,  avstrijskega  registrskega  območja. Policisti so vozilo zaznali  na avtocesti A1, ko je vozilo v smeri Murske Sobote. Skušali so ga dohiteti,  a  jim to ni uspelo, ker je voznik vozil s hitrostjo več kot 200 km/h.  Voznik  je  avtocesto  A1  zapustil  na  izvozu  Sveta Trojica, pred naseljem  Gočova  pa  je  zapeljal s ceste, nakar se je vozilo prevrnilo na streho. Potniki so s kraja zbežali.

Foto: PU Maribor

Kako so videti?

  • Ena oseba je oblečena v spodnji del trenirke črne barve in belo bundo s kapuco, s podolgovato črno črto po kapuci, rokavi bunde so črne barve do komolcev, preko ramen je bunda črne barve, ostali deli bunde so bele barve. Obuta je v športne copate črno-bele barve neznane znamke. Na glavi je imela kapo sive ali črne barve.
  • Druga oseba ima sivo kapo, bundo s kapuco črne barve z belim znakom v predelu trebuha, spodnji del trenerke je črne barve, z napisom bele barve na zgornjem delu v predelu stegna. Obuta je v črne športne copate z belimi podplati, nosila je črne rokavice in modro ali vijolično prevleko preko ust in nosu.
  • Tretja oseba je nosila črno bundo s kapuco in sive rokavice, oblečena je bila v siv pulover in spodnji del trenerke sive barve. Preko ust in nosu je imela modro prevleko, obuta je bila v bele športne copate.

Foto: PU Maribor

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju, ali bi kje opazili osebe danega opisa, oziroma bi opazili osebe, ki so poškodovane oziroma imajo poškodovana in umazana oblačila zaradi posledic prometne nesreče, zemlje ali trave, naj o tem takoj obvestijo policijo na interventno telefonsko številko 113 ali pokličejo na anonimni telefon policije 080 12 00.

e-Marbor