fbpx

Pustne povorke v Sovodnjah 27. februarja ne bo. Jo bodo priredili poleti?

Foto: Slovensko društvo Karnival

Zaradi slabih epidemioloških razmer pustnega sprevoda v Sovodnjah, ki je bil načrtovan 27. februarja, ne bo. V društvu Karnival razmišljajo o možnosti, da bi ga pripravili v poletnem času.

Predsednik društva Karnival Joško Terpin je za Primorski dnevnik pojasnil, da je bila odpoved sprejeta s težkim srcem. V društvu razmišljajo, da bi sprevod po miljskem zgledu priredili v poletnem času, v kolikor bodo seveda razmere to dopuščale. V tem primeru bi lahko pustno povorko priredili junija.

Čeprav so v Sovodnjah dolgo časa upali, da se bodo epidemiološke razmere izboljšale, pa se zaradi hitre širitve omikrona in številnih okužb to ni zgodilo. Kot poroča Primorski dnevnik, so morali zaradi tega v društvu Karnival sprejeti težko odločitev. Tridnevnega pustnega praznovanja ter tradicionalnega nedeljskega sprevoda vozov in skupin, ki v Sovodnje vselej pritegne veliko maškar in gledalcev, žal ne bo. Povorko so načrtovali 27. februarja, a je težko verjeti, da bi se do takrat epidemiološke razmere bistveno izboljšale.

Goriški portal