Razmere na cestah ob 5. uri

Večinoma oblačno, ponekod rahlo sneži ali pada zrnat sneg, na Primorskem piha močna burja s sunki do 120 kilometrov na uro. Voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Novem mestu pretežno oblačno in 0 °C, v Črnomlju oblačno in 0 °C, v Kočevju sneži in -3°C. V Ljubljani pretežno oblačno in 0 °C, na Kredarici rahlo sneži in -16 °C, Lisca pretežno oblačno in -6 °C, Postojna pada zrnat sneg in -3 °C

Napoved: Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 3 °C. Čez dan bo prevladovalo oblačno vreme, krajša obdobja sončnega vremena bodo na Primorskem. Ponekod v južnih krajih bo še naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zjutraj zmerna do močna burja, ki bo čez dan še nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem do 8 °C.

Obeti: v torek, sredo in četrtek bo na zahodu občasno nekaj sonca, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji bodo v sredo in četrtek občasno rahle padavine. Pihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem se bo v torek zvečer spet okrepila.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto, ki se nadaljuje nad osrednji Balkan in nad vzhodno Evropo. Nad naše kraje doteka vlažen, v nižjih zračnih plasteh od severovzhoda tudi razmeroma hladen zrak.

Več na Moja Dolenjska