Res neverjetno! V Miamiju v Ameriki kar 2.500 Slovencev. Oglejte si nekaj posnetkov!

Foto: Twitter

Slovenski navijači – pred TV-sprejemniki in na tribunah dvorane American Airlines v Miamiju – so končno dočakali to, na kar so čakali vse od prihoda Luke Dončića v najmočnejšo košarkarsko ligo NBA. Obračun med ekipama Miami Heat in Dallas Mavericks, kjer pomembno vlogo igrata slovenska košarkarja Goran Dragić in Dončić. Slovenski navijači, ki so zaradi tekme (in poceni letalskih vozovnic) množično romali na Florido, so v dvorani pripravili spektakel, ki se ga ne bi branil noben zvezdnik na svetu, piše Sportal.

V Miamiju in njegovi okolici je bilo slovensko besedo mogoče slišati na vsakem koraku. Na Floridi je bilo po poročanju nekaterih medijev kar okoli 2.500 slovenskih navijačev. Kakorkoli, pripravili so vzdušje, ki si ga bo Luka Dončić, ki mu je bilo to namenjeno, brez dvoma zapomnil.

Začelo se je že zgodaj ter nadaljevalo pozno, pozno v noč in jutro. Navijači so se poleg zdaj že tradicionalnega navijaškega napeva “Kdor ne skače, ni Sloven’c” odločili za širši glasbeni repertoar: od Sive poti do pesmi Slovenskega naroda sin, manjkala pa ni niti Zdravljica, ki so jo pred dvorano odpeli pred tekmo.

 • Tone

  No, mogoče bo Nova sedaj malo omilila zmerjanje migrantov iz Balkana, ko je tako navdušena nad dvema emigrantskima mladičema s priimki na ć.
  Sedaj bi lahko samo še raziskala, koliko je bilo med temi 2500 navijači pristnih Slovencev in koliko migrantov, ki so šli navijat za svoja rojaka.

  • Frank Novak

   Slovencev 3/4, ostalo pa drzavljani rajnke SFRJ…

 • lokec

  Meni se pa to zdi čudno in hecno.

 • Frank Novak

  Bilo je nepozabno, mislim da nas je bilo se vec. Imel sem obcutek da je vsak peti v dvorani Slovenec. Res pa je da so si nekateri crnci od navdusenja nad tekmo okrog vratu dali zeleni sal….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!