fbpx

Revoz bo širil proizvodnjo, proti pričakovanjem bo moral pridobiti še okoljevarstveno dovoljenje

Foto: sta

V Revozu nameravajo povečati zmogljivosti preizkusne steze za avtomobile, vendar morajo glede na odločitev Agencije RS za okolje za to pridobiti okoljevarstveno dovoljenje. Slednje pomeni, da gre za večji okoljevarstveni poseg, pridobivanje dovoljenja pa lahko nekatere načrte tovarne tudi precej oteži.

Revoz iz Novega mesta je konec maja obeležil 4-milijonto vozilo znamke Renault, izdelano v Novem mestu, kar je bil pomemben mejnik v njihovi zgodovini. Avgusta so zaposleni na štiritedenskem kolektivnem dopustu, v tovarni medtem poleg običajnih vzdrževalnih del opravljajo tudi obsežna naložbena dela za projekt proizvodnje novega vozila. Dodatno okrepitev proizvodnje naj bi načrtovali v začetku prihodnjega leta.

Čeprav tega v Revozu uradno niso potrdili, očitno potekajo priprave za projekt proizvodnje novega vozila, bolj znanega kot peta generacija clia. Da se Revozu obeta dodatna proizvodnja Renaultovega clia, pa kažejo tudi nekateri dokumenti.

V načrtu širitev preizkusne steze
Revoz bo v Novem mestu izvedel rekonstrukcijo objekta preizkusne steze, za kar morajo izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno dovoljenje. Sklep o tem je Revozu izdala Agencija RS za okolje, kar kaže, da gre za večji okoljevarstveni projekt.

Revoz namerava izvesti rekonstrukcijo enoetažnega objekta preizkusne steze v izmeri 2.745 kvadratnih metrov v dvoetažni objekt. Po izvedbi rekonstrukcije bodo bruto površino objekta povečali na 5.390 kvadratnih metrov. S spodnji etaži ostaja preizkusna steza, v nadstropju pa bodo dodatne površine za kontrolo vozil. V to nadstropje nameravajo iz sosednjega objekta prestaviti obstoječi proces pregleda vozil.

Celoten članek preberite TUKAJ