fbpx

Revoz zaposlil večje število tujih državljanov

Po opažanju poslanke SDS Eve Irgl, so se vladni ukrepi izkazali za preskromne glede na razmere in potrebe gospodarstva. (Foto: STA)

V novomeškem Revozu, kjer so iskali preko 300 novih sodelavcev za delo v nočni izmeni, so potrebe zapolnili, novih delavcev za ta mesta ne iščejo več. Pri tem je Revoz zaposlil večje število državljanov iz Bosne in Hercegovine ter sosednje Hrvaške. Prvi so večinoma nastanjeni v Novem mestu in okolici, za državljane Hrvaške pa Revoz zagotavlja dnevni prevoz na delo in z dela.

V uredništvu smo prejeli več informacij o tem, da je med Revozovimi novimi zaposlenimi za določen čas, povezano s tretjo izmeno, veliko tujih državljanov. Zato smo v Revoz vprašali, kako je s tem, Nevenka Bašek Zildžović pa je za portal Moja Dolenjska odgovorila naslednje:

Celoten članek preberite na moja-dolenjska.si.

Ali je Revoz popolnil vse potrebe po novih delavcih?
Revoz je pridobil ustrezno število novih delavcev za zagon polne nočne izmene, povezane z začetkom proizvodnje novega modela, tj. clia IV. Revoz nadaljuje z zaposlovanjem za ostale poklice ter za pokrivanje fluktuacije.

Več na moja-dolenjska.si