fbpx

Ribnica: Poglejte, kateri svetniki zavirajo razvoj in zahtevajo financiranje borcev NOB!

Poročali smo že, da je Občinski svet Občine Ribnica na februarski seji zavrnil proračun občine za leto 2018. Od 19 občinskih svetnikov jih je za proračun glasovalo 8 iz vrst Slovenske demokratske stranke (SDS), proti jih je bilo 11. Pred tem je bilo glasovanje o proračunu na dnevnem redu dveh sej v decembru in seje v januarju. Decembrski seji sta bili nesklepčni, na januarski pa sta za potrditev zmanjkala dva glasova.

Ker občina nima veljavnega proračuna za leto 2018, je njen razvoj otežen, saj so načrtovane investicije v t. i. blokadi. Gre za najmanj 33 projektov, po predlogu občinske uprave pa bi za investicije samo v letu 2018 namenili 5,8 milijona evrov, kar je 45,6 odstotka več kot v letu 2017. To je torej tisto, kar nekatere svetniške skupine v Ribnici blokirajo.

Združeni: NSi, SLS, SMC, SD, Združena levica in Lista za jutri
Če do zdaj nismo točno vedeli, kdo stoji za to blokado, so stvari zdaj že bolj jasne. Občina je namreč na svoji spletni strani objavila predlog, ki so ga svetniki iz strank NSi, SLS, SMC, SD, Združena levica in Lista za jutri 23. februarja poslali županu Jožetu Levstku. Svetniške skupine zahtevajo, da občina iz proračuna za leto 2018 izvzame dolgoročno zadolževanje in prodajo nepremičnin na naslovu Škrabčev trg 40 v Ribnici.

V nadaljevanju pa svetniki s prvopodpisano NSi predlagajo 11 dopolnitev.

Med drugim zahtevajo, da se v proračun za leto 2018 umesti tudi financiranje Združenja borcev za vrednote NOB in stroške za obnovo spomenika Jelenov žleb.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu moja-dolenjska.si.