Ribnica v znamenju 43. ribniškega semnja

Sejem lani.

V Ribnici bo danes potekal že 43. ribniški sejem suhe robe in lončarstva, največji sejemski dan in vseslovenski dogodek, ki ga obiščejo tudi številni tujci.

Prireditelji pravijo, da vreme v Ribnici vedno zdrži in sejem še nikoli ni bil odpovedan. Vsako leto opazijo tudi veliko tujcev, je pa to še vedno predvsem vseslovenski dogodek. Zadnja leta ponudniki posvečajo več pozornosti tudi kakovosti in raznovrstnosti hrane, a kolikor več je pripravijo, vedno tudi vsa poide skoraj na mah.

Medtem ko se zdi, da ljudje trošijo vse manj in da taki sejemski dnevi izgubljajo na veljavi, se ribniškemu kar dobro piše in še stoji trdno. 500 stojnic ponuja obilo priložnosti za trgovanje pa tudi prodajalci pazijo na to, da smo ob nakupu zadovoljni.

Ob obisku Ribnice danes ne smemo izpustiti niti ogleda prikaza starih mojstrskih obrti na trgu, ker gre za starejše izdelovalce, ki obvladajo še stare tehnike izdelovanja suhe robe in lončenih izdelkov. Tudi na Ribniškem se namreč soočajo z vprašanjem, kdo jih bo nasledil in ali bo vse to znanje primerno ohranjeno.

Celoten članek s fotogalerijo poglejte TUKAJ