fbpx

Rokometni klub Slovenj Gradec ima za naslednjo sezono visoke cilje

Foto: Žiga Bulovič

Letošnji uspehi rokometašev Slovenj Gradca kljub zdaj že davnemu koncu sezone, še vedno odmevajo med koroškimi rokometnimi navdušenci. Končno 5. mesto članske ekipe je glede na vse okoliščine izredno lep dosežek. Fantje strokovnega štaba s trenerjem Vajdlom na čelu so svoje delo opravili več kot dobro. 14 zmag in en neodločen izid je zadostovalo za odličnih 29 točk na tekmovalni lestvici. Še lepše zveni, ko izvemo, da so fantje stopnjevali in gradili svojo igro skozi sezono, saj so v drugem delu sezone osvojili kar 18 točk v primerjavi z 11 iz prvega dela. Cilji za prihodnje leto so vsekakor zastavljeni visoko, želijo si uvrstitev med prve štiri ekipe, celo k igranju v Evropi, kar se je v Slovenj Gradcu nazadnje zgodilo v sezoni 2006/2007, ko so rokometaši takratnega Preventa izpadli v drugem krogu tekmovanja.

Dobra popotnica je vsekakor tudi novica, da je vodstvu kluba uspelo zadržati glavno jedro ekipe skoraj nespremenjeno in s tem ohraniti energijo in medsebojno uigranost večinoma domačih igralcev.

Preberite še: Grozljivka na počivališču ob primorski avtocesti: žensko povozil tovornjak, ostala je pod njim

Ker klub nikoli ni zgolj članska ekipa, saj ga sestavljajo ekipe vse od mlajših dečkov do mladinske vrste, je prav, da smo ponosni tudi na njihove dobre rezultate, ki jih letos prav tako ni bilo malo. Velik napredek v razvoju so pokazale selekcije mlajših dečkov A, B in C, ki so igrali proti vrstnikom v turnirskem sistemu brez beleženja rezultatov, kjer je zagotovo pomembno predvsem miselno in fizično napredovanje ter vselej užitek v igri rokometa.

Dober rezultat je uspel ekipi starejših dečkov, ki so se pod taktirko trenerja Germana uvrstili med 10 najboljših ekip v državi, ter prečko za prihodnje leto vsekakor postavil stopničko ali dve višje.

Kadetska ekipa se je s kvalifikacijami prebila v prvo kadetsko ligo, ki je letos veljala za eno najmočnejših doslej. Mladi Korošci so v eliti štirinajstih najboljših slovenskih ekip osvojili končno deveto mesto. Poleg mlajših dečkov, starejših dečkov in kadetov smo lahko ponosni tudi na mladinsko ekipo, ki je po lanskem izpadu iz prve lige v letošnji sezoni naskakovala sam vrh drugoligaških rokometašev. Po skupinskem delu jim je v »trnovi« končnici za prvaka uspelo osvojili odlično četrto mesto v konkurenci.

Še dodatna potrditev, da v Slovenj Gradcu rokomet teče po pravih tirnicah, so tudi vpoklici v reprezentančne vrste. Poleg Vida Levca, ki je nastopil v slovenskem dresu članske izbrane vrste, so reprezentančni dres nadeli tudi Gal Fajmut ter brata Miha in Tjaž Štaleker. Vsekakor ne smemo pozabiti na aktivnosti Male šole rokometa in sobotnih vadb, ki jih klub skupaj z NLB pripravlja v okviru projekta NLB šport mladim, kjer je glavni cilj pripeljati in omogočiti strokoven športni razvoj čim več otrokom po celotni Sloveniji. Jih naučiti dobrih navad ter s tem prispevati k razvoju zdrave in odgovorne družbe.

Ob vprašanju novemu predsedniku kluba o tem, kakšna je torej vizija za naslednja štiri leta, je ta povedal: “Naš cilj je definitivno napredovati v ligi NLB, letošnji rezultati članske ekipe so bili odlični in so izraz dobrega dela kluba, igralcev, strokovnega štaba kot tudi upravnega odbora s prejšnjim predsednikom g. Samo Lampretom. Moja vizija, ki jo je podprla tudi skupščina, je, da bomo dajali več poudarka na mlajših selekcijah in s tem razvijali domače vrhunske športnike. Seveda se moramo zavedati, da je pred nami še dolga pot in da bodo prvi rezultati vidni šele čez nekaj let, ko bodo ti mlajši igralci lahko zaigrali v mladinski in članski selekciji.” Začrtana pot je torej dobra, pravkar minulo sezono smo končali z dobro popotnico za naprej in nadejamo se, da bodo rezultati prihodnjega leta še boljši kot letošnji.

E-Koroška