fbpx

RTV Slovenija za svoje apetite uvaja davek na internet – če imate mobilni telefon ali računalnik, boste plačali RTV-prispevek!

Foto: STA

Očitno RTV Slovenija ni dovolj 153 evrov letno od vsakega gospodinjstva z radijskim ali televizijskim sprejemnikom. Direktor tega javnega zavoda Igor Kadunc je zdaj za sponzoriranje javne televizije uvedel še internetni davek. RTV-naročnino bomo tako zdaj prisiljeni plačevati vsi, tudi če nimamo radijskega ali televizijskega sprejemnika, samo zato, ker imamo v 21. stoletju dostop do interneta, stacionarnega ali mobilnega.

Radiotelevizija Slovenija je v enoletnem mandatu Šarčeve vlade samo za plače svojih uslužbencev skupno namenila 39 milijonov, 856 tisoč in 727 evrov. Skupno je v istem obdobju za plačevanje takih in drugačnih storitev, vključno s plačami RTV Slovenija, namenila kar 93 milijonov, 61 tisoč in 49 evrov. Podatki so javno dostopni na spletnem portalu Erar.

Direktor Igor Kadunc je zdaj v hlastanju po novih prisilnih plačnikih te jame brez dna dopolnil definicijo zavezancev za plačilo RTV-prispevka. Zavezanec za plačilo RTV-prispevka je vsak, ki ima oziroma uporablja radijski ali televizijski sprejemnik oziroma katerokoli drugo napravo, ki omogoča sprejem radijskih oziroma televizijskih programov na območju Republike Slovenije. Tako sedaj zavezanci za prisilno plačevanje RTV-naročnine niso več samo gospodinjstva z radijskim in televizijskim sprejemnikom, pač pa vsi, ki imamo dostop do interneta. Naj bo to stacionarni ali mobilni internet – saj boste, če boste imeli dostop do spleta, očitno vedno brali novice le na spletnem portalu RTV Slovenija.

Generalni direktor RTVS Igor Kadunc (Foto: STA)

Primerjava: bogata ponudba vsebin BBC-ja, njihova letna naročnina pa je zgolj 10 evrov dražja od RTV Slovenija z osiromašeno ponudbo slovenske javne hiše.

primorska24.si